Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Hocus Pocus”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na de release van haar debuutalbum stond Sylvie Kreusch in heel wat zalen doorheen Vlaanderen en Brussel, gevolgd door een reeks festivals, om dan nog meer zaalshows en nog meer festivalshows te spelen. De artieste leek een hele tijd overal aanwezig te zijn en verschillende nummers van Montbray groeiden uit tot hits. Het break-upalbum was aanstekelijk, verrassend, zwoel, met momenten intiem en op andere een energiebom, wat ertoe leidde dat Sylvie Kreusch live keer op keer voor een dynamische set zorgde. Recentelijk maakte ze met “Comic Trip” een sterke comeback, waardoor we al meteen benieuwd waren naar wat de zangeres nog meer voor ons in petto heeft.

Een energiebommetje zoals de vorige single en “Let It All Burn“, of een aanstekelijk feel good zomernummer zoals “Walk Walk” is “Hocus Pocus” niet geworden. Het nummer begint net iets kalmer, maar dat neemt niet weg dat het geen dynamisch lied is. Sylvie Kreusch speelt met hoogtes en laagtes, en weet er haar herkenbare stijl er zeker opnieuw in te leggen, al zijn we toch niet helemaal voldaan. Haar stem en manier van zingen maken er zoals vaker een typische Kreusch-song van en voegen extra karakter toe aan de muziek. De zangeres doet dus wel wat we van haar verwachten op haar nieuwe nummer, maar ze blaast ons toch niet helemaal van onze sokken. “Hocus Pocus” is een fijn nieuw nummer, al is het niet zo magisch als de titel doet vermoeden.

Sylvie Kreusch staat op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop, op woensdag 18 en donderdag 19 december is de Ancienne Belgique aan de beurt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1233 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Comic Trip"

De tijd waarin we Sylvie Kreusch moesten voorstellen als ex-lid van Soldier’s Heart en Warhaus ligt intussen al enkele jaren achter ons….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.