Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker – “The Lengths” (feat. Calvin Lauber)

© CPU – Chris Stessens

Aan haar eigen discografie te zien, lijkt het alsof Julien Baker de laatste jaren niet zo veel om handen had. Little Oblivions verscheen al meer dan drie jaar geleden en sindsdien bracht ze enkel wat tweederangsmateriaal uit, zoals vijf remixes, drie b-sides, twee features een cover van Paramore. Echter komt dit natuurlijk omdat de geest uit de fles is bij boygenius: de supergroep samen met Lucy Dacus en Phoebe Bridgers bracht vorig jaar een glorieus debuutalbum en een ep met al bijna even goeie restplaatjes uit, om nog maar te zwijgen van de Grammys en de negen maanden durende intercontinentale tour. Ten laatste in september stapt Baker opnieuw de bus op, net genoeg tijd dus voor enkele eigen schijfjes. Op “The Lengths” werkt ze opnieuw samen met Calvin Lauber, die haar al sinds Sprained Ankle bijstaat waar nodig. De single vergezelt de uitgave van de sciencefictionserie Orphan Black: Echoes. De eerste aflevering is sinds twee dagen in de VS beschikbaar op AMC, hoewel de hele serie eerder al op het Australische Stan online kwam. De hoofdrollen zijn vertolkt door Krysten Ritter en Keely Hawes. Zij zijn de volgroeide kinderen uit Orphan Black, de serie die in 2013 uitkwam.

“The Lengths” klinkt ronduit als iets wat Radiohead in de late jaren 2000 zou maken. Het poëtische nummer varieert in focus tussen een pianolead en mechanische lo-fi drums. Hier rond ontvouwen zich vocale echoes, bliepjes van synthesizers en verafgelegen gitaarfeedback. Het werk heeft een onbepaalde songstructuur: iedere poging om een strofe en refrein te onderscheiden zijn tot mislukking gedoemd. Julien Baker lijkt er zich wel zelfbewust van te zijn. Het enige wat ze herhaalt is: ‘Anything that I can reconstruct – Show me – And I’ll do it’. Bij deze. De tekst is natuurlijk op vele manieren te interpreteren, maar waar we wel vrij zeker van zijn, is dat Orphan Black: Echoes evenveel glitches en mysterie zal bevatten!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

177 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Becca Mancari - "Over And Over" (feat. Julien Baker)

Voor de ene is het een droom om er ooit heen te gaan, voor de ander – in dit geval Becca Mancari…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.