Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “Darkest Lullaby”

© CPU – Joost Van Hoey

Kasabian bestaat ongeveer 27 jaar en dat moet, zo wordt ons duidelijk gemaakt, natuurlijk gevierd aan de hand van nieuwe muziek. De groep uit Leicester kan met gemak een legendarisch product van de Britpopscene genoemd worden. De indierockers brachten reeds zeven albums uit en wisten zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Waar sommige groepen al moeite moeten doen om zelfs voor twintig jaar relevant te blijven, lijkt Kasabian daar met gemak in te slagen. Zelfs na het controversiële vertrek van zanger Tom Meighan bleven de Britten overeind. Net geen twee jaar na hun laatste wapenfeit, The Alchemist’s Euphoria, brengt de groep binnen twee weken een volgend album uit dat Happenings zal heten. De plaat werd al volop geteased met singles “Algorithms“, “Call” en “Coming Back to Me Good“. Vandaag wordt de vierde en laatste single, “Darkest Lullaby”, op ons losgelaten.

Door de voorbije drie singles kregen we al het gevoel dat Happenings wel eens het meest dansbare album zou kunnen worden dat Kasabian ooit heeft uitgebracht, en dat is bij “Darkest Lullaby” niet anders, integendeel. Het nummer wordt gedragen door een stampende, gesamplede drumbeat die ons vanaf seconde één al aan het bewegen zet. In ons linkeroor klinkt een prominente akoestische gitaar, die voor de laatste noten van het nummer wat tango-invloeden lijkt na te streven en die ons op een bepaalde manier terugbrengt naar Velociraptor. De violen en synths vliegen ons rond de oren en de funky baslijn lijmt alles samen. Al bij al is “Darkest Lullaby” een song waar zowel de fans van het eerste uur hun favoriete band in zullen herkennen, maar waar ook jongere luisteraars meer dan tevreden mee zullen zijn. Het nummer past in een rijtje van veelbelovende singles die een ijzersterkte plaat beloven. We hopen dan ook dat die belofte uitkomt!

Happenings wordt uitgebracht op 5 juli. Concertdata op het Europese vasteland blijven zijn nog niet bekend.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

41 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kasabian - Happenings (★★): Leven in het verleden

Met de release van hun achtste studioalbum Happenings keert Kasabian terug naar het muzikale toneel met een hernieuwde energie en een nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Coming Back To Me Good"

Inmiddels heeft Kasabian nog weinig introductie nodig. Sinds eind jaren negentig wordt de Britse rockscene mede door het viertal gedomineerd, maar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Call"

Fans van Kasabian hebben doorheen de jaren hun favoriete band op heel wat manieren zien veranderen. Na de tijd van weleer kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.