Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “Coming Back To Me Good”

© Stijn Verbruggen

© CPU – Stijn Verbruggen

Inmiddels heeft Kasabian nog weinig introductie nodig. Sinds eind jaren negentig wordt de Britse rockscene mede door het viertal gedomineerd, maar de Kasabian van monsterhits als “Fire” en “eez-eh” is niet meer. In de voorbije kwarteeuw onderging de band de ene verandering na de andere want zo moest Tom Meighan drie zomers geleden noodgedwongen zijn rol als frontman opgeven en de fakkel doorgeven aan gitarist Serge Pizzorno. Voorts muteerde de groep doorheen haar carrière meermaals omwille van stilistische keuzes. Dat was al merkbaar of hun vorige plaat The Alchemist’s Euphoria, waarbij de ditmaal elektronische sound minder goed in de aarde viel. Op 5 juli zal het huidige kwartet haar zevende album Happenings op de wereld los te laten. Hiervan hoorden we eerder al “Call” en “Algorithms” en nu krijgen we ook “Coming Back To Me Good” te horen.

Gemengde opinies terzijde, kunnen we er niet onderuit dat “Coming Back To Me Good” bijzonder catchy is. Het is nagenoeg onmogelijk hiernaar te luisteren zonder ons te laten verleiden door de impuls om een dansje te wagen. Vanaf seconde één horen we een wulpsheid die het gehele nummer blijft hangen. De percussie geeft het een ritmisch gehalte, maar de versmelting van de groovy gitaarslagen met de synthetische keys brengen het psychedelische het mooist tot hun recht. De vocals vloeien er moeiteloos uit, al zit daar niet zeer veel variatie in. De songtekst is daarbij ook niet poëtisch en leunt nogal tegen clichés aan, inventief is de simplistische ‘hey-nah-nah’ op de achtergrond niet, maar zet wel tot meezingen aan. Kasabian mag dan wel niet meer klinken zoals we haar kenden, maar als we zeggen dat ze met dit nummer een misstap beging, zou het de waarheid teniet doen.

Happenings verschijnt op 5 juli.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Call"

Fans van Kasabian hebben doorheen de jaren hun favoriete band op heel wat manieren zien veranderen. Na de tijd van weleer kwam…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Algorithms"

Er was een moment waarop we dachten dat de hoogdagen van Kasabian definitief voorbij waren. Frontman Tom Meighan werd met zijn klikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.