Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “Algorithms”

© CPU – Joost Van Hoey

Er was een moment waarop we dachten dat de hoogdagen van Kasabian definitief voorbij waren. Frontman Tom Meighan werd met zijn klikken en klakken buiten gegooid nadat hij schuldig werd bevonden aan het mishandelen van zijn toenmalige verloofde en gitarist Serge Pizzorno nam het roer over. Het is niet dat we geen vertrouwen hadden in zijn kunnen – de man bewees in het verleden al een betere frontman te zijn dan Meighan – maar we kunnen niet anders dan zeggen dat The Alchemist’s Euphoria een gigantisch tegenvallende plaat was. Nieuwe nummers als “Club Foot“, “Fire” of “Shoot The Runner” verwachtten we dus niet meer, maar ons idee werd in de kiem gesmoord toen de band eind vorig jaar het Koninklijk Circus op z’n kop zette. Zit er dan toch nog een beetje vuur in Kasabian?

Het nieuwe “Algorithms” biedt in elk geval geen helder antwoord op die vraag, want waar het nummer nog vrij inspiratieloos klinkt bij de begintonen, voelt het achteraf gezien wel aan als een groeiertje. Pizzorno doet het in het begin met niet meer dan een akoestische gitaar en wat aanvullende strijkers, maar zodra de refreinen aanbreken en de rest van de instrumentatie zijn intrede maakt, horen we toch weer wat flarden van de sterktes van Kasabian. Een soort catchy, meezingbaar stuk geeft “Algorithms” een grootsere uitstraling, maar we moeten toch bekennen dat we, ondanks het fijne zomerse sfeertje, die extra sparkle missen om ons helemaal te overtuigen. Niet slecht, niet fantastisch; Kasabian evolueert dus wel, maar zal hoogstwaarschijnlijk toch altijd aan zijn hits van (vijf)tien jaar geleden gekoppeld worden.

Op vrijdag 30 juni staat Kasabian op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2109 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Coming Back To Me Good"

Inmiddels heeft Kasabian nog weinig introductie nodig. Sinds eind jaren negentig wordt de Britse rockscene mede door het viertal gedomineerd, maar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Call"

Fans van Kasabian hebben doorheen de jaren hun favoriete band op heel wat manieren zien veranderen. Na de tijd van weleer kwam…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.