Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE – “Queen”

© CPU – Sam De Boeck

Voor jong gitaargeweld moet je tegenwoordig bij STONE zijn. Met hits als “I Gotta Feeling” en “Money (Hope Ain’t Gone)” blies het Liverpoolse kwartet nieuw leven in britpop gitaren en veroverden ze reeds talloze hitlijsten. Hun titel van rockbelofte mogen ze stilaan inruilen voor gevestigde waarde. Dat kwamen ze het afgelopen jaar meerdere malen bewijzen in ons Belgenlandje en dat proberen ze ook deze zomer weer op de Mainstage van Rock Werchter. Binnenkort kan hun succes ook gevierd worden met een debuutalbumDaarvan kregen we vorige maand met “Save Me” nog een bom vol energie op ons afgevuurd, maar vandaag gaan de Britten met “Queen” een nieuwe weg op.

Voor de fans die eerder dit jaar aanwezig waren in de Botanique zal “Queen” reeds bekend in de oren klinken. De punkklank die ons verliefd maakte op STONE wordt ditmaal ingeruild voor een U2-achtig geluid. Het nummer bestaat uit één en dezelfde melodie van begin tot eind en vormt zo een nogal vergetelijk geheel. Met enkele ‘ohohoh’s’ tijdens het refrein wordt een poging gedaan om er nog een bepaalde catchyness in te steken en we moeten toegeven dat het weldegelijk werkt. “Queen” luistert zeker fijn weg, maar een gezellig nummer om rustig bij mee te wiegen is nu eenmaal niet waarop we zaten te wachten.

Op donderdag 4 juli opent STONE de Mainstage van Rock Werchter. Een weekje later op 12 juli verschijnt debuutalbum FEAR LIFE FOR A LIFETIME. Dat kun je op 2 oktober live gaan beluisteren in de Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

STONE - Fear Life For A Lifetime (★★): Snijden met een bot mes

Sinds de release van debuutsingle “Leave It Out” in 2020, is STONE uitgegroeid tot een van de heetste gitaarbands van het circuit….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 1): Zonneslag bij heldere hemel

Waar de meeste kampeerders op Rock Werchter nog ontwaakten in een regenbui en het ploeteren was op de parkings, kreeg de weide…
FeaturesUitgelicht

Rock Werchter 2024: Deze acts speelden afgelopen jaar al in België en maakten indruk

Met nog minder dan twee weken te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu écht beginnen. En hoewel een festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.