InstagramLiveRecensies

Noémie Wolfs @ Het Depot (Foyer): Eclectische groove

© CPU – Kathleen Ooms

Platenwinkel Bilbo heeft onlangs definitief de deuren gesloten, maar Leuven heeft nog altijd Het Depot als een epicentrum voor muziekliefhebbers. Gisteravond streek Noémie Wolfs neer in de foyer van deze concertzaal. Na haar tijd als zangeres bij Hooverphonic heeft ze nu haar eigen muzikale wereld opgebouwd. Die omvat ondertussen drie langspelers waarvan de meest recente, Wild At Heart, eind vorig jaar het levenslicht zag. Als onderdeel van de promotie voor dit album reist ze momenteel door de Lage Landen om het te presenteren. Gisteren was de Vlaams-Brabantse hoofdstad aan de beurt, waar het naarmate de avond vorderde, steeds zwoeler werd.

Er was geen voorprogramma, dus precies om negen uur weerklonk “Love Song” door de speakers. Al snel werd duidelijk dat zelfs de nummers van Lonely Boy’s Paradise een frisse make-over hadden gekregen. Het klassieke geluid klonk iets hoekiger, wat zorgde voor meer drive en groove. De belangrijkste kracht hierachter bleek (de muzikale) wederhelft Simon Casier te zijn, die verschillende instrumenten bespeelde, van bas en gitaar tot synths en viool. De nummers voelden dus vrijer aan en hadden meer body, zoals ook bleek bij het daaropvolgende “Notorious”. Melodica? Check! Eclectischer? Dubbelcheck!

© CPU – Kathleen Ooms

Daardoor verliep de overgang naar de nieuwe nummers veel vloeiender. “A Little Bit” pikte naadloos in op de vibe die al was gecreëerd. Net toen je dacht dat het jammer was dat er geen live strijkers waren, transformeerde het nummer in een groots synthintermezzo dat steeds cooler werd. Een openingssalvo waar je echt mee kan thuiskomen. Hierdoor leek “Jealous Girl” aanvankelijk een aangenaam rustpuntje te zijn. Maar niets was minder waar, want ook dit nummer bloeide op, vooral door de kracht van Wolfs’ stem, waardoor de temperatuur alleen maar steeg. Dit kwam deels door de uiterst groovy baslijn die Casier uit zijn vingers toverde tijdens “Love Me/Not”.

Het viel steeds meer op dat naast het innemende stemgeluid van Noémie Wolfs zelf, haar verloofde een gigantische ondersteuning vormde voor de set. Het was geen verrassing dat juist tijdens “Lonely Boy’s Paradise” alleen die twee, begeleid door dieprode lichten, in gesprek gingen. Wat wel opviel, was de absolute stilte in de duisternis van het nummer, iets wat gezien de bar die de volledige zijkant van de zaal inneemt, niet altijd vanzelfsprekend was. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

© CPU – Kathleen Ooms

En zo opende de set geleidelijk weer op grootse wijze, te beginnen met “Try Try Try”. Bijna zou je het live kunnen beschrijven als een dromerig elektropopnummer dat, vooral nu de lenteavonden lang zijn, zomaar een hit zou kunnen worden, zoals werd bevestigd door het meezingen aan het einde. De hoekige en vloeiende elementen van “On The Run” begonnen steeds meer in elkaar over te gaan, en nadat Wolfs’ engelachtige stem ons door “Drive” leidde, waren we na een klein uurtje al aan het einde van de reguliere set gekomen bij “Moonlight”. De drive werd nog verder opgevoerd door de zwoele baslijn, terwijl de zangeres moeiteloos de zaal inpakte. De vraag waarom er geen grotere hits zijn voortgekomen uit dat recentste album, begon steeds nadrukkelijker in onze gedachten op te komen.

Het beste werd bewaard voor het laatst, want “Lonely Heart” mocht het slotakkoord verzorgen. Tien minuten lang dompelden de drie de Foyer onder in de verschillende fasen van het nummer, om vervolgens, na een zwoele en eclectische avond, het podium te verlaten. Want in Leuven brachten Noémie Wolfs en haar band de nummers live echt naar een ander niveau door er steeds nieuwe lagen aan toe te voegen. De bijdrage van Casier, die regelmatig zorgde voor meer diepte, terwijl de zangeres zelf de zaal voor zich won, resulteerde in een gezellige vrijdagavond waarbij de temperatuur maar bleef stijgen. Het was misschien kort, maar alles zat goed in elkaar, dat wel.

Facebook / Instagram

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Love Song
Notorious
A Little Bit
Jealous Girl
Love Me/Not
Wake Me Up
Lonely Boy’s Paradise
Try Try Try
On The Run
Drive
Moonlight

Bad Luck
Lonely Heart

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Jalen Ngonda @ Het Depot: Soulvolle liefdesknuffels

Terwijl veel mensen nog aan het nagenieten waren van hun Paasmaandag met familiefeesten en vogelnestjes, verscheen er in Het Depot een opkomende…
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.