Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “IF I’M GONNA GO ANYWHERE”

© CPU – Fleur De Backer

Met “TIME” en “GOLDY” bracht Eels al twee mooie singles uit die gaan leiden tot het volledige werk EELS TIME! dat zal uitgegeven worden op 7 juni. Eels bracht al een heleboel langspelers uit sinds 1996. De groep rond Mark Oliver Everett (E) heeft een heel eigen geluid dat zeker snel herkend wordt door het knappe, hese stemtimbre van E. Indien je de band nog moet leren kennen, begin dan gerust bij het begin, Beautiful Freak. Werk nadien de lp’s chronologisch af zodat je een mooie kijk krijgt op de enorme catalogus die de band al heeft bijeen geschreven.

“IF I’M GONNA GO ANYWHERE” is de nieuwe single die nu voor het grote publiek wordt geopenbaard. De verse song begint met een muziekstuk dat je ook zou kunnen horen op een oude carrousel in Parijs of de Efteling. Het nummer barst daarop vrijwel onmiddellijk uit met een gave combinatie van een vol synthgeluid en beladen drums. E gebruikt zijn stem alweer als belangrijkste instrument dat door de heesheid vrij donker en zelfs sinister overkomt. De stem staat op de voorgrond en wordt begeleid door een snijdend gitaarakkoord dat blijft resoneren. Dezelfde sound blijft de hele song dwarrelen tijdens de refreinen en de strofes. Na een kleine drie minuten laat E de stem nog meer op de voorgrond treden door de andere instrumenten op een lager volume te zetten. Het refrein barst nog een keer volledig uit tot Eels de nieuwe single rustig laat verpulveren tot een muzikaal poedertje. Opnieuw maakt Eels een heel knappe song!

De nieuwe langspeler EELS TIME! kan vanaf 7 juni beluisterd worden door iedereen die het wilt.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.