Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “GOLDY”

© CPU – Fleur De Backer

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een bedaarde song die ging over het onvermijdelijke einde aan elk leven dat ooit gebaard werd. Eels heeft al een hele reeks langspelers uitgebracht en stelde nog nooit teleur. De band rond Mark Oliver Everett (E) levert zonder ophouden vernuftige, fantasierijke songs af, en dat al sinds 1996.

“GOLDY” is vers van de pers en wordt ook in kapitale letters geschreven. De nieuwe single gaat verder op het pad waar het vorige lied eindigde. Het is opnieuw een beheerste en enigszins repetitieve song geworden. Met repetitief bedoelen we zeker niet eentonig of langdradig. Neen, Eels kan nummers componeren die gewoon blijven voortkabbelen, maar dan wel schrijdend over een riviertje met een laagje goud en rozenblaadjes. De teksten van de groep zijn dikwijls heel raadselachtig en zelfs onbegrijpelijk. E ontmoet hier in de song Marilyn McCoo, de zangeres van 5th Dimension, de band die het onsterfelijke “Aquarius” in 1969 uitbracht. Opeens blijkt E enkel behoefte te hebben aan een goudvis in een kom om een volkomen perfect leven te kunnen leiden. Dan volgt een afscheidsrede aan geliefden omdat de man met de zeis tracht dichterbij te komen. Die curieuze tekst wordt begeleid door de gebruikelijke instrumenten, de gezellige gitaren en drums, die bedachtzaam en weloverwogen door Eels wordt bespeeld. Samengevat: alweer een groots nummer van een grote band!

Vanaf 7 juni kan er gevist worden naar het volgende album, EELS TIME!. 

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tyson Ritter / Sharpton Mann - “Easy Come, Easy Go” (feat. Scott Chesak) & “Shotgun Clown” (feat. Eels)

Wanneer je willekeurige mensen vraagt of ze al van Tyson Ritter hebben gehoord, dan zullen de meesten het in Keulen horen donderen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.