Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “TIME”

© CPU – Fleur De Backer

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten. Eels heeft al een heleboel fantastische langspelers uitgebracht sinds 1996. Begin bij Eels gerust bij het begin, bij het debuut Beautiful Freak dus. Nadien blijft het eender hoe je verdergaat met het ontdekken van de band. Eels heeft nog nooit ontgoocheld en op elke langspeelplaat staan echte pareltjes. De Californische band rond Mark Oliver Everett is kort gesteld een echte topgroep die héél knappe muziek in elkaar pielt.

“TIME” is de nieuwe single van Eels en veel heeft de band niet nodig om alweer een heel mooie song te schrijven. Een rustige gitaar en bas, een zacht synthgeluid op de achtergrond, een knappe tekst en de bezadigde, beheerste stem van E. Meer is het eigenlijk niet. In “TIME” vraagt E zich af waarom tijd eigenlijk bestaat. Is tijd een uitvinding van de mens? Sowieso zijn we allemaal verbonden aan het begrip ’tijd’, en E vraagt aan de schepper of hij niet gewoon eeuwig bij zijn geliefden mag blijven. Is er echt geen manier om de tijd te stoppen en te blijven op de plaats van je dromen? Het antwoord wordt ons onthouden, de hogere machten luisteren niet.

Op 7 juni, want de klok blijft gewoon tikken, brengt Eels de nieuwe lp EELS TIME! uit.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tyson Ritter / Sharpton Mann - “Easy Come, Easy Go” (feat. Scott Chesak) & “Shotgun Clown” (feat. Eels)

Wanneer je willekeurige mensen vraagt of ze al van Tyson Ritter hebben gehoord, dan zullen de meesten het in Keulen horen donderen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.