Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L’Impératrice – “Love from the Other Side”

© Leni Sonck

Over een maand verschijnt met Pulsar het nieuwe album van de Franse groep L’Impératrice. De zeskoppige band brengt een hedendaagse versie van disco en weet hun fans te amuseren met funky en kleurrijke nummers als “Vanille fraise” en “Peur des filles“. Die laatste is van de meest recente langspeler van L’Impératrice en is intussen al een goeie drie jaar oud, waardoor Pulsar op een goed moment komt. Dat de plaat opnieuw een zwoel element zal bevatten, is haast vanzelfsprekend, waardoor het een mooie soundtrack van een hopelijk zonnige zomer kan worden.

Op de vorige single sloeg L’Impératrice de handen in elkaar met Fabiana Martone, maar op “Love from the Other Side” is het opnieuw 100% L’Impératrice. Het valt meteen op dat de titel van het lied in het Engels is. Na concerten in onder meer de VS is het niet verrassend dat de groep het Frans wat meer wilt loslaten, zoals dat in het verleden al op zeldzame momenten gebeurde. Aan de sound van de groep is er echter weinig veranderd. We bevinden ons nog steeds op een dromerige, zeemzoete planeet zoals we inmiddels gewend zijn. De zachte zang en leuke muziek voelen aan als een koortsdroom waar we onszelf maar al te graag in verliezen. “Love from the Other Side” toont met andere woorden aan dat L’Impératrice hun eigenheid niet verliest wanneer er in het Engels wordt gezongen.

Pulsar, het nieuwe album van L’Impératrice, verschijnt op 7 juni. Op 25 oktober staat de band in de Brusselse Ancienne Belgique en op 29 november in de Amsterdamse Melkweg.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice - "Danza Marilù" (feat. Fabiana Martone)

De Franse formatie L’Impératrice staat gekend om zijn zwoele, funky songs die je teleporteren naar de zomer en zijn festivalweides. Hun recentste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

dEUS, The Soft Moon, Coely, Mall Grab en meer naar Dour 2023!

Smeer je stembanden al maar voor een van de meest iconische festivaloerkreten van België, want Dour gaat er in 2023 weer stevig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fall Out Boy – “Love From The Other Side”

Fans van Fall Out Boy zitten al een hele tijd op hun honger. De laatste studioplaat van het viertal dateert alweer van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.