Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L’Impératrice – “Danza Marilù” (feat. Fabiana Martone)

© Leni Sonck

De Franse formatie L’Impératrice staat gekend om zijn zwoele, funky songs die je teleporteren naar de zomer en zijn festivalweides. Hun recentste plaat Tako Tsubo bracht niet alleen onze Zuiderburen aan het dansen, maar wist zelfs in Turkije en de Verenigde Staten hetzelfde effect teweeg te brengen. Aan overtuigingskracht ontbreekt het het zestal duidelijk niet en toch blijft meer aandacht in Vlaanderen op zich wachten. Misschien kan L’Impératrice de kritische Vlaming over de schreef trekken met een nieuw album dat in juni het levenslicht ziet. Na “Me Da Igual” krijgen we met “Danza Marilù” een volgende single te horen van Pulsar. Voor de gelegenheid sloegen ze de handen in elkaar met de Napolitaanse zangeres Fabiana Martone.

Een tropische sfeer overvalt ons binnen enkele seconden nadat “Danza Marilù” door de speakers klinkt en zo doet L’Impératrice eigenlijk meteen wat we van hen verwachten. In gedachten flaneren we na een bloedhete zomerdag over de boulevard, iets waar we op een grijze dag in april alleen maar van kunnen dromen. Er moet en zal echter gedanst worden op deze nieuwe single en daarvoor gooien ze alles in de strijd. ‘Non mi importa di niente / E voglio sulo balla’’, klinkt het, ofwel ‘ik geef nergens om / en ik wil gewoon dansen’, soms moet dat niet meer zijn. Aanstekelijke ritmes en de afwisseling tussen Frans en Italiaans als voertaal lijken verslavend te werken, want zelfs na vier minuten krijgen we niet genoeg van deze “Danza Marilù”.

Pulsar, het nieuwe album van L’Impératrice, verschijnt op 7 juni. Op 25 oktober staat de band in de Brusselse Ancienne Belgique en op 29 november in de Amsterdamse Melkweg.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice - "Love from the Other Side"

Over een maand verschijnt met Pulsar het nieuwe album van de Franse groep L’Impératrice. De zeskoppige band brengt een hedendaagse versie van disco…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

dEUS, The Soft Moon, Coely, Mall Grab en meer naar Dour 2023!

Smeer je stembanden al maar voor een van de meest iconische festivaloerkreten van België, want Dour gaat er in 2023 weer stevig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice & Rejjie Snow - "Everything Eventually Ends"

Met Tako Tsubo zette L’Impératrice niet alleen hun thuisland Frankrijk aan het dansen. Het succes van het Parijse zestal reikt inmiddels zelfs tot Istanbul…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.