FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor o.a. Iskander Moon, Lézard & Wine Lips in Muziekclub De Zwerver

© CPU – Nathan Dobbelaere

Muziekclub De Zwerver in Leffinge heeft komende maanden heel wat leuke acts op de agenda staan. Nog leuker is dat we voor elk van de volgende concerten drie duotickets mogen verloten onder onze lezers! Bekijk hieronder welk van deze evenementen je graag bij wil wonen en hoe je een van de begeerde tickets kan scoren.

Iskander Moon + TEUN @ Foyer De Zwerver, Leffinge (08/05)

Iskander Moens kan je kennen als voormalig frontman van rockband HYPER!. Of misschien maakte je kennis met de Zelzatenaar in 2021, toen hij met Cesar Quinn finalist van Sound Track werd. Moens lanceerde vorig jaar zijn soloproject Iskander Moon en debuteerde met de single “Saturday Silence“. Deze belandde rechtstreeks in De Afrekening van Studio Brussel, alsook het iets recentere “Berlin” dat onlangs op de negentiende plaats in die lijst eindigde. De folkpop van de singer-songwriter, geïnspireerd door onder meer Bon Iver, James Bay en RY X slaat goed aan. Minder dan twee weken geleden verscheen zijn eerste ep Are You Lost Here?. Deze stelt hij vanaf volgende week op meerdere plekken voor; op woensdag 8 mei staat De Zwerver op zijn planning. Hij neemt indiepopzangeres Teun Truijers mee, alias TEUN, die je afgelopen zondag nog in de finale van Humo’s Rock Rally kon zien schitteren en in diens top drie terecht kwam. De Maastrichtse liet in maart haar eerste single “floating” los en doet sinds enkele maanden dienst als volwaardig bandlid van Eefje de Visser.

 

Florry + Vito @ Café De Zwerver, Leffinge (17/05)

Op de derde vrijdagavond van mei maakt Florry een stop in Leffinge tijdens haar allereerste Europese tour. De uit Philadelphia afkomstige Francie Medosch is als oprichter het opperhoofd en kloppende hart van de band. Samen met haar zes kameraden oppert zij de americana stijl door het brengen van indiesongs met invloeden van country en folk. Vorige zomer brachten ze hun derde langspeler The Holey Bible uit, die lovende kritieken ontving van Stereogum en BrooklynVegan. In Florry’s songs horen we regelmatig fluiten, stijkers, een mandoline en mondharmonica én een laag pedal steel over de gitaren – haar werk is instrumentaal multilinguïstisch. Het eerste uurtje van de avond wordt ingevuld door Vito. Voor de Gentenaar is de tijd rijp voor het grote werk. Hij viel in de prijzen op Westtalent in 2017 en het jaar daarop bij Theater Aan Zee Jong Muziek. Bovendien haalde Vito in 2018 ook nog de selectie van De Nieuwe Lichting. Later dit jaar komt zijn derde album eraan, waarvan hij op 17 mei enkele nummers komt try-outen.

 

Lézard + Mock Media + Gut Health @ Foyer De Zwerver, Leffinge (19/05)

Ze heeft pas twee singles op haar naam staan, maar net als TEUN werd ook Lézard finalist van Humo’s Rock Rally. De vijfkoppige postpunkband speelde vorig jaar eveneens al naast winnaar Maria Iskariot. Beiden verdienden ze de status van Sound Track-laureaat, onder wie ook Kleinpunk en LIGHTSPEED. Een maandje nadien bekroonden we de vijfkoppige band als ‘Grote Beer van Morgen‘. Frontman Neil Claes – die overigens met Moens ook in Cesar Quinn speelt – brengt samen met zijn bende sounds uit de jaren tachtig terug, waardoor ze wel vaker in één adem met XTC en Talking Heads worden genoemd. Op zondag 19 mei krijgen ze gezelschap van Gut Health en Mock Media. Gut Health is een zestal uit Melbourne dat het postpunkgenre samenbrengt met de queer community. Daar geeft ze een unieke touch aan met wat jazz. Haar eerste ep Electric Party Chrome Girl verscheen in 2022. Daarmee wist Gut Health de aandacht te trekken van Queens of the Stone Age, waarvoor ze eerder dit jaar in het voorprogramma mocht spelen tijdens het Australische luik van diens The End Is Nero tour. De tweede support-act is die van Mock Media. De Canadezen deden allen ervaring op met diverse projecten, maar sloegen enkele jaren geleden de hadden in elkaar om Mock Media op te zetten. Ongeveer een half jaar geleden verscheen Mock Media II, dat door verscheidene muzikale media werd opgepikt. We kunnen dit viertal nog net binnen punkrock categoriseren, maar ze hanteert een eclectische stijl waarin ook pop-, elektro- en folkelementen voorkomen.

 

Etran De L’Aïr + Tartit @ De Grote Post, Oostende (05/06)

De show van 5 juni is wellicht de meest exceptionele in het rijtje. Aan onze Belgische kust komt Etran De L’Aïr een show spelen. Het is een groep broers en neven, maar aantal personen dat performt verschilt per optreden. In hun muziek zit de cultuur van Agadez verwerkt, een woestijnstad in Niger. Ze vernoemden er ook hun tweede album naar. Etran De L’Aïr ormarmt volledig haar roots en creëert met die toewijding al kwarteeuw dansbare, toegankelijke desertblues songs. Tartit is met haar gelijkaardige aanpak de perfecte act voor het voorprogramma. De band behoort tot de Afrikaanse bevolkingsgroep van de Toearegs. Met z’n negenen richtten ze het groepje op begin de jaren negentig in een Mauritaans vluchtelingenkamp. Ze brachten hun rustgevende, inspirerende songs voor het eerst naar België in 1995 op het Festival of Women’s Voices. Sindsdien waren ze al op meerdere festivals te vinden.

 

Wine Lips + support @ Zaal De Zwerver, Leffinge (31/07)

Begin deze maand verscheen Wine Lips’ vierde langspeler Super Mega Ultra. De band, die in 2015 haar oorsprong in Toronto vond, verkent de grenzen tussen punk en rock. Vaak plaatsen ze dat in een psychedelisch kader. Het viertal produceert muziek dat de nagel op de kop slaat; het is uiterst zeldzaam dat ze de plank misslaat. Wie Wine Lips op sleeptouw neemt voor haar voorprogramma, komen we later pas te weten.

Per concert geven we drie duotickets weg. In totaal mogen we dus maar liefst dertig personen gratis naar een van deze shows sturen! Om kans te maken bezorg je ons via wedstrijd@dansendeberen.be het antwoord op de wedstrijdvraag ‘Uit welke Malinese regio komt het grootste deel van de bevolkingsgroep waartoe Tartit behoort?’. Zet in je mailtje ook een screenshot die aantoont dat je ons op Facebook en Instagram volgt.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz 2024 (Festivaldag 7): Vrije en hoogvliegende vogels

Zaterdag mag het al eens wat meer zijn en zo duurde Gent Jazz op de zevende dag net ietsje langer. Al vanaf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TEUN - "Ready for You"

Dit jaar maakten we kennis met TEUN, een Nederlandse zangeres die tweede werd in de finale van Humo’s Rock Rally. De twintigjarige…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live (Festivaldag 2): Vriendelijk vuur

Vrijdag werd de derde editie van Live /s Live op gang getrapt met kleppers als Tamino, Ben Howard en The National, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.