Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iskander Moon – “Berlin”

© CPU – Jan Van Hecke

Voormalig HYPER-frontman en Cesar Quinn-bandlid Iskander Moens bracht enkele maanden zijn eerste solonummer uit als Iskander Moon. De naam klinkt wat internationaler en magischer dan zijn geboortenaam en ook “Saturday Silence” klonk best betoverend. Het innemende en intieme karakter van de muziek had wat weg van pakweg Bon Iver en deed een mooi toekomstpad oplichten. De jonge singer-songwriter mag zich intussen bij recordabel PIAS settelen en ook De Afrekening van Studio Brussel is geen onbekend terrein meer. Wordt Iskander Moon dé nieuwe Belgische indie-ontdekking? Met zijn tweede nummer gaat hij in ieder geval nog wat meer over die landsgrenzen heen gezien het een ode is aan Berlijn, waar hij enkele maanden verbleef.

Net als de voorgaande single begint “Berlin” zeer sereen. Het voelt meteen aan als een kalm kabbelend beekje waarbij een heldere stem danst over het zuivere water. Het lied bloeit open als een zonnebloem die geraakt wordt door de eerste lichtstralen. De afgewerkte productie en doordachte instrumentatie doet alles heel clean aanvoelen, alsof Mister Proper elk stofje en elke imperfectie verbannen heeft. “Berlin” laat net als “Saturday Silence” een kalmerende indruk na en toont aan dat Iskander Moon weet waar hij mee bezig is. Toch blijft het lied misschien net een tikkeltje te braaf en had een subtiel ruw kantje geen kwaad gedaan aan het nu steriele geheel. De Berlijnse zondag die bezongen wordt door Iskander Moon klinkt echter heel magisch waardoor hij er wel in slaagt ons mee te nemen in zijn wereld, al hopen in de toekomst ook een minder afgekuist kantje van hem te horen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
LiveRecensies

Isaac Roux @ Ancienne Belgique (AB Club): Intense knuffel

Een jaar geleden was hij nog een nobele onbekende, maar gisterenavond liet Louis De Roo de bovenverdieping van de Ancienne Belgique vollopen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.