Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt – “Last Waltz”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na al heel wat uit Balthazar te hebben geperst, werd de nood aan ademruimte groter bij het vijftal. Daarop maakten de mannen vorige zomer de beslissing om een pauze in te lassen. Dit geeft hen de mogelijkheid om de focus te verleggen naar hun soloprojecten, want de drang om muziek te blijven maken, is bij alle vijf nog even groot. Zo maakte Jinte Deprez onlangs zijn terugkeer als J. Bernardt met enkele nieuwe singles. Net als “Taxi“, “Matter of Time” en “Mayday Call” zal ook het nieuwe “Last Waltz” deel uitmaken van de tracklist op Contigo, dat op 17 mei verschijnt.

De intieme single bevat eenzelfde zwoele groove als de vorige releases. Een verfijnd baslijntje gepaard met het zoete geluid van enkele strijkers geven “Last Waltz” een jazzy sfeertje. Door de manier waarop J. Bernardt het nummer zingt, krijgt zijn diepe, warme stem een hoog croonergehalte. In eerste instantie merk je daardoor niet dat de sentimentele songtekst eigenlijk vanuit een kwetsbaar hoekje komt. In tegendeel, we voelen zelfs een grote goesting bij de zanger. Een live performance in een lounge bar zou de uitstekende setting zijn om de song ten volste tot zijn recht te laten komen. Wie zien onszelf al genietend toekijken met een of ander decadent drankje in de hand, neergevlijd op een fluwelen sofa. “Last Waltz” is gewoon een fijn nummer, waarmee J. Bernardt doet blijken dat hij op muzikaal vlak zijn ‘laatste wals’ zeker nog niet gedanst heeft.

J. Bernardt brengt zijn tweede album Contigo uit op 17 mei. Zijn eerstvolgende show vindt plaats op 4 mei in Antwerpen op het evenement 505 – Concerten voor menselijkheid. Op 21 mei komt hij de Botanique om zijn vinger winden. Deze zomer zal de zanger te zien zijn op Rock Werchter, Cactusfestival en Rock Herck. Op 20 december is het de beurt aan de Ancienne Belgique om door J. Bernardt ingepakt te worden, gevolgd door De Roma op 21 december.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt - "Mayday Call"

Balthazar is al enige tijd een van de grootste bands van België en het vijftal heeft dan ook al heel wat hits…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival vervolledigt de line-up!

Cactusfestival zorgt elk jaar voor een van de hoogtepunten van het jaar in Brugge en omstreken. De mooie omgeving en gezellige festivalomgeving…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.