Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Bernardt – “Mayday Call”

© CPU – Joost Van Hoey

Balthazar is al enige tijd een van de grootste bands van België en het vijftal heeft dan ook al heel wat hits op zijn naam staan. Wanneer ze de koppen samen steken vloeien er dus mooie dingen uit voort, maar ook in hun eentje hebben de muzikanten veel inspiratie. Maarten Devoldere liet zich inspireren door zijn gebroken hart op het meest recente album van Warhaus en op Zimmermans jongste album liet Simon Casier zich leiden door de liefde. Recentelijk keerde ook J. Bernardt terug uit de dood en dat met niet één, maar twee singles. Het was de opzet naar een nieuwe plaat, die in mei verschijnt en Jinte Deprez zal daarna her en der opnieuw met zijn solomuziek op het podium verschijnen.

“Mayday Call” is een beetje een schreeuw om hulp en wie luistert zal niet lang nodig hebben om te ontdekken waarom J. Bernardt hulp nodig heeft. De knaap heeft duidelijk tandpijn en dat maakt het zingen wat moeilijker. De schreeuwerige zang ligt niet goed in het oor, al zijn de instrumenten die erbij gepaard gaan wel heel cool. Ook de opvallende pianoklanken voegen wat extra chaos toe aan de storm, die uiteindelijk gaat liggen. Het heeft wat weg van “I Know the End” van Phoebe Bridgers, maar dan met een minder extreme outro en een harder begin. “Mayday Call” heeft muzikaal heel wat potentieel, maar vocaal hebben we J. Bernardt al anders gehoord.

Contigo is te beluisteren vanaf 17 mei en een overzicht van de liveshows (met onder meer de Botanique, Rock Werchter en Cactusfestival op de planning) vind je terug op de website van J. Bernardt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1233 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2024 (Festivaldag 2): 40 jaar meer!

Rock Herk trapte vrijdag zijn verjaardagseditie af met een festivaldag uit het boekje. Sinecures tot succes wisselden elkaar af met vernieuwende uitstapjes…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2024 (Festivaldag 3): Wegdromen aan het water

Het is nog nooit eerder gebeurd dat een festivaldag van het Cactusfestival zo snel uitverkocht was als deze zondag. Met alleen The…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 3): Mee met de wind

Het waaide in het land en ook aan de weide van Werchter gingen de windstoten niet onopgemerkt voorbij. Gelukkig bleek iedereen wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.