Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. – “Starburster”

© CPU – Joost Van Hoey

Oplettende fans van Fontaines D.C. riepen het al sinds de band een tijdje terug alle social media-profielfoto’s naar een gifgroen-knalroze logo veranderden: er komt nieuwe muziek aan! Ze zaten er gelukkig niet naast. Eerder deze week kondigden de Ierse postpunkers een nieuwe single aan én teaseden ze met een creepy filmpje ook de komst van een nieuw album. Romance gaat de opvolger van Skinty Fia (2022) heten, en wordt in augustus de wereld ingebracht. Vandaag krijgen we het eerste voorproefje van die plaat in de vorm van “Starburster”.

Inmiddels is het geen nieuws meer dat de heren weigeren hetzelfde recept te blijven gebruiken. Ieder Fontaines D.C.-album tot nu klonk radicaal anders dan de vorige, en afgaande van “Starburster”, durven we nu al te stellen dat we geen tweede Dogrel, A Hero’s Death of Skinty Fia krijgen met de release van Romance. Nope, “Starburster” klinkt totaal niet als een eerdere track van de band. De stevige postpunk zit er nog steeds in, maar nu wordt dit gekruist met grunge en grimmige hiphop. Over een onheilspellende, urgente beat spuwt Grian Chatten al rappend zijn gal, voordat alles ineens overgaat in iets dat bijna klinkt als dromerige shoegaze. Dat duurt maar heel even hoor, want al gauw hakt die snoeiharde beat er weer in om je met beide benen op de grond te zetten. “Starburster” is dus weer een hele nieuwe kant van Fontaines D.C., eentje die verrassend goed bij ze past en smaakt naar meer!

Fontaines D.C. speelt op vrijdag 16 augustus op de Main Stage van Pukkelpop. Op 23 augustus verschijnt Romance.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

261 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kneecap - "Better Way To Live" (feat. Grian Chatten)

In een land, Ierland, waar rock, postrock en folk vaak de boventoon voeren, treedt de rebelse rapformatie Kneecap naar voren als een…
AlbumsRecensies

Grian Chatten - Chaos For The Fly (★★★½): Zweterige melancholie

Een debuutalbum de wereld in slingeren is altijd een angstaanjagend iets, maar als frontman van een immens succesvolle band is het misschien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - "All Of The People"

Vrijdag is het zover: het solodebuutalbum van Grian Chatten wordt gepresenteerd aan de wereld. Met ijzersterke singles als “The Score” en “Fairlies“ konden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.