Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “so i let you (15th of june – evening)”

© CPU – Joost Van Hoey

Ooit liet ze haar onzekerheid de bovenhand nemen en zette ze muziek zelfs even opzij, maar inmiddels tovert néomí haar diepste zielsroerselen om tot wondermooie folkpopliedjes. Nadat ze eerder al twee ep’s uitbracht met before en after en het voorprogramma verzorgde voor onder meer SYML, HAEVN en Jonathan Jeremiah, verschijnt over een maand haar debuutplaat somebody’s daughter. Daarvan krijgen we met “so i let you (15th of june – evening)” een volgende single te horen na onder meer “your girl” en “someone new“.

Soms willen we allemaal wat minder voelen, maar voor néomí zou dat betekenen haar grootste sterkte opgeven. Haar gebroken hart vormt al sinds het prille begin een prachtige inspiratiebron en dat is niet anders op “so i let you (15th of june – evening)”. Uit de moeilijkste relatiebreuk groeide een song die haar kwaliteiten als songwriter dubbel en dik in de verf zet. Hoewel het geheel in het refrein overduidelijk in een emotionele stroomversnelling komt, blijft de hoofdrol voorbehouden voor het verhaal dat gebracht wordt. Kleine geluiden vullen de leegte, terwijl de zangeres haar hart blootlegt en de barsten gaandeweg zichtbaar worden. ‘So go ahead and find that something new that you always dreamed of’, klinkt het waarna de Nederlandse noodgedwongen de hand loslaat die ze zo graag nog een nachtje langer wilde vasthouden.

De debuutplaat van néomí, somebody’s daughter, verschijnt op 3 mei. Diezelfde dag staat ze in PAARD in Den Haag. Een dag later verzorgt ze het voorprogramma van Iskander Moon in de Brusselse AB. Verder kan je haar op 5 mei in Den Bosch, op 11 mei in de Utrechtse EKKO aan het werk zien, op 24 mei in Merleyn in Nijmegen en op 25 mei in de Amsterdamse Tolhuistuin.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Iskander Moon @ Ancienne Belgique (AB Club): Potentieel om te groeien

Na passages in Leuven en Hasselt, was het voor Iskander Moon tijd om zijn debuut-ep voor te stellen in de uitverkochte Club…
AlbumsFeatured albumsRecensies

néomí - somebody's daughter (★★★): Dansen met open wonden

Twee jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de folkpopliedjes van néomí. Met “if i wasn’t made for love” wist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "someone new"

De toekomst van de Nederlands-Surinaamse néomí lijkt boordevol kansen en mogelijkheden te liggen. Nadat ze vorig jaar het voorprogramma verzorgde voor onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.