Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “someone new”

© CPU – Joost Van Hoey

De toekomst van de Nederlands-Surinaamse néomí lijkt boordevol kansen en mogelijkheden te liggen. Nadat ze vorig jaar het voorprogramma verzorgde voor onder meer SYML en Jonathan Jeremiah tijdens hun Europese tour en haar tweede ep after op de wereld losliet, lijkt de zangeres nog grotere stappen te zetten in 2024. Later deze maand is ze te zien op het Amerikaanse showcasefestival SXSW en ook haar debuutalbum verschijnt dit voorjaar. Na singles als “your girl” en “somebody’s daughter“, krijgen we met “someone new” weer een andere kant van de artieste te zien.

Waar we néomí vooral leerden kennen met haar emotioneel geladen folkpopliedjes, lijkt ze nu steeds meer popinvloeden in haar muziek te verwerken. “someone new” klinkt meteen bijzonder fris in de oren en daar zitten de meer elektronische klanken ongetwijfeld voor iets tussen. We lijken in een alternatieve realiteit rond te zweven en wanneer néomí aan haar discours begint, blijkt de dromerige waas waarin we ons bevinden een bijzonder fijne plek te zijn om tijd door te brengen. Geleidelijk aan zorgt de drumpartij ervoor dat de song in een stroomversnelling terechtkomt. Alle registers worden dan ook opengetrokken op het einde om tot een waar hoogtepunt te komen waarbij een volle sound een uiterst sterke fundering blijkt te zijn waarover de zang net zo betoverend als altijd klinkt. Met deze nieuwe single maakt de Nederlandse ons heel benieuwd naar hoe een volwaardig album van haar hand zal klinken.

Het debuutalbum van néomí, somebody’s daughter, verschijnt op 3 mei. Diezelfde dag staat ze in PAARD in Den Haag. Een dag later verzorgt ze het voorprogramma van Iskander Moon in de Brusselse AB. Verder kan je haar op 11 mei in de Utrechtse EKKO aan het werk zien, op 24 mei in Merleyn in Nijmegen en op 25 mei in de Amsterdamse Tolhuistuin.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Iskander Moon @ Ancienne Belgique (AB Club): Potentieel om te groeien

Na passages in Leuven en Hasselt, was het voor Iskander Moon tijd om zijn debuut-ep voor te stellen in de uitverkochte Club…
AlbumsFeatured albumsRecensies

néomí - somebody's daughter (★★★): Dansen met open wonden

Twee jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de folkpopliedjes van néomí. Met “if i wasn’t made for love” wist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "so i let you (15th of june - evening)"

Ooit liet ze haar onzekerheid de bovenhand nemen en zette ze muziek zelfs even opzij, maar inmiddels tovert néomí haar diepste zielsroerselen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.