Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “your girl”

© CPU – Peter Verstraeten

De Nederlands-Surinaamse néomí timmerde de afgelopen jaren hard aan de weg naar de top en dat vertaalt zich in meer dan 50.000 maandelijkse luisteraars op Spotify. Haar gebroken hart en de complexiteit van liefde vormen vaker wel dan niet de rode draad doorheen haar dromerige folkpopliedjes. De voorbije maanden was ze onder meer te zien in het voorprogramma van Jonathan Jeremiah, Matt Corby en SYML, maar stilaan breekt ook de tijd aan voor eigen shows. In december staat ze met haar band in Amor, maar met “your girl” wordt er nu alvast een nieuw hoofdstuk op gang getrapt na het mooie, doch pijnlijke tweeluik bestaande uit before en after.

Een stevige sound zorgt ervoor dat “your girl” al vanaf de eerste seconde opvalt en het is pas wanneer dromerige klanken het geheel vervolledigen, dat we goed en wel beseffen dat dit nog steeds dezelfde artieste is als degene die “if i wasn’t made for love” zo breekbaar bracht. De song heeft meer body en toont duidelijk aan dat néomí de afgelopen maanden veel geleerd heeft. De prominente drums houden het tempo erin, terwijl de melodie toch een zekere zachtheid en breekbaarheid verhult. Muzikaal gezien is het mogelijk de interessantste en meest radiovriendelijke single van de zangeres tot op heden en dat zonder grote toegevingen te doen. Wie namelijk goed luistert naar het verhaal dat de Nederlandse brengt, herkent de vertrouwde bouwstenen. Met “your girl” toont néomí aan dat alles tot op heden slechts het begin was en ze nog veel meer in haar mars heeft. Eentje om in de gaten te houden dus in 2024!

néomí staat op 12 december in De Roma.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
InstagramLiveRecensies

Iskander Moon @ Ancienne Belgique (AB Club): Potentieel om te groeien

Na passages in Leuven en Hasselt, was het voor Iskander Moon tijd om zijn debuut-ep voor te stellen in de uitverkochte Club…
AlbumsFeatured albumsRecensies

néomí - somebody's daughter (★★★): Dansen met open wonden

Twee jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de folkpopliedjes van néomí. Met “if i wasn’t made for love” wist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.