Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Toucher du bois”

© CPU – Lennert Nuyttens

Ok Ok, het gaat heel goed  met Brusselse rapper Peet. Voor zij die nog niet van de man hebben gehoord: beginnen deed hij als lid van het Brusselse rapperscollectief Le 77, en sinds de hiatus in 2021 stortte hij zich voluit op zijn solocarrière. Debuutplaat Mignon volgde snel en twee luttele jaren later kwam er opvolger Todo Bien. Deze laatste kwam hij onlangs nog voorstellen in een hopeloos uitverkochte Ancienne Belgique en sindsdien lost Peet met mondjesmaat nieuwe singles. Deze verschijnen niet zomaar, want op 12 april mogen we zijn nieuwe langspeler verwachten. Deze werd À Demain gedoopt en lijkt een heel nieuw avontuur te worden.

“Toucher du bois” kabbelt qua sound en gevoel volledig verder waar “Aquemini” eindigde. De broze en delicate synthtoetsen worden vergezeld door een even rustig beatje. Grote explosies of energieke drops zal je hier dus niet vinden, want ze maken plaats voor de occasionele strijkers. Innerlijke demonen en vooral zij die hem steunen in zijn strijd worden op “Toucher du bois” bezongen. Zijn open brief aan geliefdes maakt dit geheel erg persoonlijk, waardoor we Peet keer op keer op een nieuwe manier leren kennen. Hout vasthouden dus dat zijn steun niet wegvalt, wetende dat het gevaar altijd op de loer ligt. À Demain klinkt nu al zeer emotioneel en persoonlijk en wij zijn groot fan van deze muzikale wending.

Op 12 april verschijnt À Demain. Wie de Brusselse rapper aan het werk wil zien deze zomer, zal zich moeten begeven naar de Franstalige zijde van ons land. Peet kan je op 13 juli vinden op Les Ardentes, op 26 juli op Esperanzah! en op 4 augustus op Ronquières.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Peet: 'Mijn sterkte is emotie brengen in melodieën'

Pierre Mignon, oftewel Peet, is on a roll. Nadat hij eerder Mignon en Todo Bien ter wereld bracht, is nu recentste langspeler À Demain aan…
AlbumsRecensies

Peet - À demain (★★★½): Klaar voor morgen

Derde keer, nog betere keer. Dat is waarschijnlijk het idee waar Peet mee speelde wanneer hij de studio inkroop voor zijn nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Aquemini"

Recentelijk kregen we van Brusselse rapper Peet heugelijk nieuws. Een dik jaar nadat zijn tweede plaat Todo Bien  ter wereld kwam, mogen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.