Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Aquemini”

© CPU – Lennert Nuyttens

Recentelijk kregen we van Brusselse rapper Peet heugelijk nieuws. Een dik jaar nadat zijn tweede plaat Todo Bien  ter wereld kwam, mogen we in april een nieuw broertje verwachten. De man die zijn start kende als lid van het Brusselse rapcollectief Le 77, maakte gretig gebruik van diens pauze en is sinds 2021 niet in te tomen. Dat Peet boordevol energie zit, mochten we in november nog aanschouwen in de Ancienne Belgique en dat er ook werkelijk een nieuw album zit aan te komen, konden we ook al voorspellen na de release van enkele singles. Waar “Festiveaux” nog funky en bouncy klonk, koos hij voor recente tracks “Isaiah” en “Motel 8” toch een iets rustigere kaart.

“Aquemini” surft nog steeds verder op de rustige golf waar Peet zich momenteel op bevindt, maar toch is het eentje van volledig andere aard. Bij de eerste luisterbeurt voelt het nummer veel emotioneler aan dan wat we eerder mochten horen van de Brusselaar en op ons die manier laat hij ons een andere kant van zichzelf zien. De zweverige instrumentatie sluit zich hier ook perfect bij aan en de geaccompagneerde viool geeft het geheel een soort van verloren gevoel. Dr. Peet laat ons op die manier samen reflecteren op het leven alsof hij een ware psychiater is. We zijn met andere woorden weer vetrokken vanuit Motel 8 om de mentale tocht verder te zetten, om later hopelijk weer vrolijk uit het vliegtuig te kunnen skydiven.

Op 12 april verschijnt Peets derde album À Demain.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Peet: 'Mijn sterkte is emotie brengen in melodieën'

Pierre Mignon, oftewel Peet, is on a roll. Nadat hij eerder Mignon en Todo Bien ter wereld bracht, is nu recentste langspeler À Demain aan…
AlbumsRecensies

Peet - À demain (★★★½): Klaar voor morgen

Derde keer, nog betere keer. Dat is waarschijnlijk het idee waar Peet mee speelde wanneer hij de studio inkroop voor zijn nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Toucher du bois"

Ok Ok, het gaat heel goed  met Brusselse rapper Peet. Voor zij die nog niet van de man hebben gehoord: beginnen deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.