Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah – “Big Swimmer” (feat. Sharon Van Etten)

© CPU – Cédric Depraetere

Het gebeurde misschien allemaal een beetje onder de radar, maar in 2022 was King Hannah echt wel een revelatie. De band rond Hannah Merrick en Craig Whittle bracht met I’m Not Sorry, I Was Just Being Me een fantastisch meeslepende plaat uit, die het uiteindelijk zelfs tot in de bovenste regionen van onze top 50 van het jaar schopte. Niet meer dan terecht, niet in het minst omdat het duo het ook live helemaal waar wist te maken. Doortochten in zalen als het Wilde Westen, maar evengoed op festivals als Pukkelpop en Leffingeleuren waren telkens een zowaar nog smakelijkere kers op een lekkere taart, waardoor het sinds het einde van die tour vooral uitkijken was naar meer. En dat is er nu; meteen ook de titeltrack van een gloednieuwe plaat.

Het nieuwe “Big Swimmer” is meteen een comeback die opvalt, niet in het minst omdat de achtergrondzang wordt voorzien door niemand minder dan Sharon Van Etten. Daarnaast duurt de nieuwste creatie van King Hannah ook maar liefst ruim vijf minuten, maar in het geval van de Britten kan dat alleen maar een fantastische ontplooiing betekenen. Dat is gelukkig ook vandaag het geval, want waar “Big Swimmer” voorzichtig op gang komt met enkel een akoestische gitaar en Merricks warme stemgeluid, bloeit het naar verloop van tijd helemaal open in een zowaar nog meeslepender geheel. Een elektrische gitaar neemt over en geeft de single wat meer tempo, waarna die haast Neil Young-gewijs zijn ding gaat doen. De terugkeer van King Hannah omvat met andere woorden geen grootse ontploffingen of meezingbare refreinen, maar werd wel een intens en meeslepend nummer. Een beetje zoals we van het duo konden verwachten, maar tegelijkertijd toch ook anders. En dat is veelbelovend voor wat nog komen zal.

Big Swimmer verschijnt op 31 mei. op 13 september staat King Hannah in de AB Club.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 2): Van het blauwe donker naar het gele licht

De tweede dag van een festival is altijd een beetje sleuren, al had Leffingeleuren geluk dat de zon meteen aan het schijnen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

King Hannah, bar italia, DEADLETTER en meer voor Leffingeleuren 2023

We hebben er dit jaar heel lang op moeten wachten, maar geduld wordt zoals steeds beloond. De eerste vijftien namen voor Leffingeleuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.