Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Isaiah”

© CPU – Jan Van Hecke

Brusselse rapper Peet kende zijn start als lid van Brussels rapcollectief Le 77 en samen vormden ze zo wat de Franstalige tegenhanger van STIKSTOF, maar dan ook een tikkeltje rustiger en chiller dan papa Guy en Jazz Brak. Le 77 laatste album ULTIM kwam reeds uit in 2019, dus was het de ultieme kans voor Pierre Mignon om zich volledig te smijten op zijn soloproject. Starten deed hij uiterst persoonlijk met Mignon en begin dit jaar kregen we Peets zijn tweede langspeler Todo Bien voorgeschoteld. Hoewel dat onder onze radar verdween, was het een oerdegelijke plaat vol laidback hiphop waar veel mensen wel van wisten te smullen. Vandaag krijgen we na “Festivaux” een nieuwe single “Isaiah”.

Ook op zijn nieuwste single moet je wederom geen harde snedige beats verwachten van Peet. Eerder lowfi-bouncing vibes staan er op het menu en je krijgt al snel de smaak te pakken bij de eerste luisterbeurt. De hoofdjes knikken op en neer en heen en weer terwijl Mignon ons zijn zorgen uit zijn leven bezingt. De Brusselse rapper voelt heel veel druk en die weegt wel zwaar door, maar hij stelt ons de vraag wat er anders mee te doen. Wie brood op tafel wilt, moet ervoor werken en het is juist die druk die ons leert ontspannen. “Isaiah” kan dus zeker als een inspiratiegevend nummer beschouwd worden, maar zelfs al versta je geen snars van het Frans, is het een luttele drie minuten gewoonweg genieten.

Op 24 november staat Peet in de Ancienne Belgique, tickets zijn nog steeds beschikbaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

148 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Peet - À demain (★★★½): Klaar voor morgen

Derde keer, nog betere keer. Dat is waarschijnlijk het idee waar Peet mee speelde wanneer hij de studio inkroop voor zijn nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Toucher du bois"

Ok Ok, het gaat heel goed  met Brusselse rapper Peet. Voor zij die nog niet van de man hebben gehoord: beginnen deed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Aquemini"

Recentelijk kregen we van Brusselse rapper Peet heugelijk nieuws. Een dik jaar nadat zijn tweede plaat Todo Bien  ter wereld kwam, mogen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.