Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky – “Swirling Smoke”

© Darina

Het is bijna zo ver. Begin maart verschijnt eindelijk de tweede plaat van Another Sky. Het afgelopen jaar bracht de band rond Caitlin Vincent al enkele voorbodes uit en we konden niet anders dan stellen dat “Psychopath”, “A Feeling” en “Burn the Way” er telkens boenk op waren. De Britse groep wist al ferm te scoren met hun debuutalbum en het ziet er naar uit dat Beach Day niet zal moeten onderdoen. De stevige indierock die we intussen gewoon zijn van het viertal moet vandaag plaats maken voor een eerdere dromerige versie van Another Sky.

Op “Swirling Smoke” dus geen harde gitaarriffs en stevige vocals, maar eerder zachte klanken en lichtere sferen. Na ongeveer een minuutje komt er toch nog een aardige beat aan te pas, maar de gelaagde vocals die erbovenop ’the sea’ herhalen doen ons eerder onze ogen sluiten in de plaats van ons haar te doen rechtstaan. Langzaamaan gaat Another Sky toch wat harder gaan spelen, maar in vergelijking met pakweg “A Feeling” blijft het toch relatief rustig. “Swirling Smoke” zit op zich al goed in elkaar, al is het toch de hemelse outro die het helemaal afmaakt. Als een kers op de taart worden we getrakteerd op alle zaligheid die de wereld te bieden heeft, zij het met een ietwat atypisch Another Sky nummer.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Another Sky - Beach Day (★★★★): Woede, verraad en vrijheid

We wensten Another Sky het beste nadat ze met I Slept On The Floor een debuutalbum uitbrachten waarvan je haar gaat rechtstaan….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "Aimee Caught A Moth"

Another Sky muteert de laatste tijd meer en meer tot het project van Catrin Vincent. Niet dat de andere bandleden minder impact…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.