Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky – “Psychopath”

Another Sky is een van die bands waarbij we niet snappen dat ze niet al veel groter en populairder zijn. Het kwartet uit Londen bracht in 2020 een werkelijk sterk debuutalbum uit, maar kon de volgende stap niet zetten door het wegvallen van de bijbehorende tour. Dan maar beginnen bouwen aan een nieuw momentum, al had dat wel een paar voeten in de aarde nodig. Drie jaar later staat Another Sky er weer en lijken ze nog niets van hun klasse verloren te hebben. Althans dat laten ze op het ijzersterke “Psychopath” uitschijnen.

Op “Psychopath” herkennen we het typische grootse Another Sky-geluid, maar dan gegoten in een net iets vettiger jasje. Daarvoor zorgen in eerste instantie voornamelijk de ruige gitaren die de klankkleur van het nummer voor een groot stuk bepalen. In tweede instantie is er de heel charismatische zang van Cathrin Vincent waar ze meer dan ooit buiten de lijntjes durft te kleuren. “Psychopath” geeft ons dus veel nieuwe aspecten in het Another Sky-verhaal en toch heeft de band aan klasse op geen enkele wijze ingeboet. Op het einde laten ze de instrumenten nog eens versterkt spreken. Het resultaat is een weergaloos einde waarvan je gewoonweg geen genoeg kan krijgen. Another Sky heeft hun geluid aangescherpt en dat resulteert hopelijk in een groter luisterpubliek. Op Spotify valt met “Watching Basinski” nog een b-kantje van deze single te beluisteren die de iets gevoeligere kant van de band in de kijker zet.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Another Sky - Beach Day (★★★★): Woede, verraad en vrijheid

We wensten Another Sky het beste nadat ze met I Slept On The Floor een debuutalbum uitbrachten waarvan je haar gaat rechtstaan….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "Swirling Smoke"

Het is bijna zo ver. Begin maart verschijnt eindelijk de tweede plaat van Another Sky. Het afgelopen jaar bracht de band rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.