Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pommelien Thijs – “Het Beste Moet Nog Komen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er is geen houden aan de rotvaart waarmee Pommelien Thijs zich een weg baant door ons muzieklandschap. In juni vorig jaar stuurde ze debuutplaat Per Ongeluk de wereld in, in december zorgde ze samen met Bazart voor hitje “Hou Mij Vast” en enkele weken geleden trapte ze in Ancienne Belgique haar uitverkochte clubtour op gang. Daar bracht ze tussen de luidkeels meegebrulde powersongs ook enkele nieuwe nummers, zoals “Het Beste Moet Nog Komen”. De titel van dit lied was vorige zomer al verstopt in haar outfit toen ze Bazart even vervoegde op Pukkelpop, dus het was volgens de fans een kwestie van tijd voor de zin betekenis zou krijgen. Vandaag blijkt het centraal te staan in een sensibiliseringscampagne die VRT met de zangeres op poten zet over de gevaren van afleiding in het verkeer.

Op sombere pianotonen opent Pommelien rustig, waarna ze al snel wat meer melodie in haar gezang stopt. Ze wordt uiteindelijk aangevuld met strijkers en een opkomende drumslag die stilaan meer energie in het nummer brengt. Terwijl de song halverwege met volledige instrumentbezetting aan de slag is, zit de kracht eigenlijk al de hele tijd in de tekst. Pommelien zingt over hoe het heden de toekomst niet in de weg mag staan, zoals ook onvoorzichtigheid op de baan ervoor kan zorgen dat er geen toekomst meer is. ‘Is dit het dan, dit het dan waard? / Als het over is en we nooit hebben geweten / Het beste moet nog komen’. Niet alleen doet de tekst ons nadenken, het is na slechts enkele luisterbeurten al een oorwurm die potentieel de zoveelste hit wordt van de amper 22-jarige zangeres. Richting de laatste tonen zorgen dreigende slagen en sterk (achtergrond)gezang ervoor dat dit geen lied is dat we snel zullen vergeten.

“Het Beste Moet Nog Komen” is een sterk, melancholisch nummer dat verder bouwt op het elan dat Pommelien Thijs op haar debuutplaat bewandelde. Ze toont op deze manier dat alle lof die ze de voorbije tijd al kreeg zeker niet onterecht is. Momenteel is ze bezig aan haar clubtour, die nagenoeg volledig uitverkocht is.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

58 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.