Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart & Pommelien Thijs – “Hou Mij Vast”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bazart zit midden in een gigantisch drukke week. Komend weekend staat het Sportpaleis op het programma, afgelopen week waren er twee shows in Brugge en vandaag is er de release van een gloednieuwe single. Dat is om meerdere redenen speciaal. “Hou Mij Vast” is niet alleen een samenwerking met hot topic Pommelien Thijs, het nummer werd ook al enige tijd gespeeld via een luisterpaal die het land rondreisde ten voordele van De Warmste Week. Mathieu, Oliver, Simon en Pommelien hebben met andere woorden het hart op de juiste plaats, zo blijkt ook uit die nieuwe single, die veel meer is dan enkel een erg emotionele, liefdevolle tekst.

“Hou Mij Vast” volgt in het kielzog van het succes van “Blijf Nog Even Hier“, maar ligt tegelijkertijd ook in een heel ander laantje. Deze single werd namelijk een soort grootse popballade, maar dan in een jasje dat we nog niet vaak eerder hoorden. Een duistere beat op de achtergrond begeleidt een steeds terugkerende piano, die op zijn beurt weer de rode loper uitrolt voor een ietwat bombastisch refrein. Daarin vullen de stemmen van Mathieu Terryn en Pommelien Thijs elkaar permanent aan, maar laten ze elkaar ook de kans om apart uit te pakken. “Hou Mij Vast” voelt op die manier heel tegenstrijdig aan; donker en licht, groots en klein, strak en melancholisch… Het is even wennen, maar er zitten heel veel verschillende laagjes verstopt in de single. En op die manier zal de song ongetwijfeld opnieuw uitgroeien tot een hitje.

Morgen, zaterdag 23 december, staan zowel Bazart als Pommelien Thijs in het Sportpaleis.

Bazart: Facebook / Instagram / Website
Pommelien Thijs: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2147 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 1): Hondenweer, uitgelaten sfeer

Overstromingen in Noord-Frankrijk, code oranje in Luik, geel in Limburg en ook in de Kempen is het hondenweer. Niet meteen hetgeen waar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.