Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker – “Sadness As A Gift”

© CPU – Stijn Verbruggen

Big Thief-fans beleven deze tijden hoogdagen. Niet alleen is het zachte sneeuwtapijt het ideale zicht om naar de band te luisteren, maar er valt ook ook heel veel muzikaal nieuws te melden. Zo werd afgelopen week bekend gemaakt dat de groep komende zomer afzakt naar het OLT Rivierenhof, maar nog voor het zo ver is, komt frontvrouw Adrianne Lenker met een eigen album. De precieze details – Bright Future verschijnt in maart – werden vandaag aangekondigd, met “Ruined” kregen we eerder al een uitstekend voorsmaakje op ons bord. Om al dat leuke nieuws nog wat leuker te maken, verschijnt met “Sadness As A Gift” nog een frisse single.

Die recentste creatie klokt af boven de vier minuten en dat mocht gerust nog wat langer duren. Want net als de vorige klinkt deze namelijk wat kleinschaliger, maar dan op een hele andere manier. Op “Sadness As A Gift” zijn het namelijk voorzichtige countryinvloeden die doorsijpelen, met een glinsterende gitaar en Lenkers herkenbare stemgeluid als belangrijkste ingrediënten. Op die manier sluipt er al snel een soort melancholie in het geheel, waardoor het allemaal een beetje gezelliger gaat klinken. “Sadness As A Gift” is er met andere woorden eentje geworden die je hart verwarmt, en al zeker eenmaal de viool ergens over de helft haar moment de gloire krijgt. Adrianne Lenker toont dus opnieuw aan dat het woord ‘betoveren’ bij haar in verschillende vormen kan voorkomen.

Bright Future verschijnt op 22 maart. Op vrijdag 3 mei staat Adrianne Lenker in het Koninklijk Circus, op woensdag 14 augustus staat ze met Big Thief in het OLT Rivierenhof.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Adrianne Lenker @ Cirque Royal (Koninklijk Circus): Lavalampintimiteit

Adrianne Lenker is tegenwoordig een naam in de muziekscene waar niemand nog omheen kan. Als het niet met haar band Big Thief…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.