Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker – “Ruined”

© CPU – Stijn Verbruggen

Er zijn zo van die artiesten die niet zonder muziek lijken te kunnen leven. Adrianne Lenker tourt bijvoorbeeld al jarenlang de wereld rond als frontvrouw van Big Thief, en met die band brengt ze al eens graag een album uit, maar tussendoor vinden de leden ook nog de tijd om aan hun eigen carrières te werken. Buck Meek bracht zo onlangs bijvoorbeeld nog een soloplaat uit, nu lijkt het weer de beurt aan de zangeres. Single “Ruined” werd in het verleden weliswaar al eens gepolst tijdens Big Thief-shows, maar blijkt nu toch het eerste voorsmaakje van een zesde, nog aan te kondigen project van Lenker.

De nieuwste creatie van Lenker is er eentje die perfect bij het begin van de winter past. Met niet meer dan een minimalistische piano en wat sfeerscheppende soundscapes op de achtergrond is het vooral haar herkenbare stemgeluid dat zich ontpopt tot een warm dekentje voor je gehoorkanalen. In het refrein fonkelt “Ruined” net ietsje harder, maar het blijkt een ongrijpbare fonkel te zijn: als je ‘m doorhebt, verdwijnt hij weer. Tegen het einde toont hij zich weliswaar wat meer in de vorm van wat eclectische pianotoetsen, die op hun beurt de breekbare kers op een emotionele taart zetten. “Ruined” is met een speelduur van om en bij de vier en halve minuut aan de lange kant, maar vervelen doet Lenker nooit. Het eerste voorsmaakje van die zesde plaat is er met andere woorden eentje om wondermooi bij weg te dromen.

Op vrijdag 3 mei staat Adrianne Lenker in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Adrianne Lenker @ Cirque Royal (Koninklijk Circus): Lavalampintimiteit

Adrianne Lenker is tegenwoordig een naam in de muziekscene waar niemand nog omheen kan. Als het niet met haar band Big Thief…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.