Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons – “Good People”

© CPU – Jan Van Hecke

België en Mumford & Sons zijn al sinds jaar en dag twee handen op één buik. Voor het beste voorbeeld daarvan moeten we zelfs niet eens zo heel ver teruggaan: toen Stromae vorige zomer verstek gaf voor Rock Werchter, gooiden de Britten hun tourschema helemaal om zodat ze hem waardig konden vervangen. Dat bleek weliswaar een show zonder nieuw materiaal, iets waar we toch al even op aan het wachten zijn. Recentste plaat Delta viert dit jaar al zijn zesde verjaardag, al bracht frontman Marcus Mumford in de tussentijd wel nog een soloalbum uit. Ondertussen verliet banjospeler Winston Marshall ook nog eens de band, dus om te zeggen dat het windstil was rond Mumford & Sons, is misschien ook wat kort door de bocht.

Hoe dan ook lijkt er nu eindelijk een echt nieuw hoofdstuk aan te breken voor ’s werelds bekendste folkband, want met “Good People” keren de heren terug met wat de eerste single van een vijfde langspeler moet worden. En dat is meteen een redelijk opvallend nummer, daar het geproducet is door Pharrell Williams.

Zijn hand is ook enorm hoorbaar in die nieuwste creatie, want de folk van Mumford & Sons klinkt plots weel heel groots en poppy. Dat zorgt bijgevolg voor een soort cliché countrysound die tot stand wordt gebracht door een ritme à la paardengalop. Denk aan een afkooksel van pakweg Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, maar dan met het stemgeluid van Marcus Mumford. ‘Welcome to the revelation’ klinkt het tussendoor door een achtergrondkoortje, al maakt dat het geheel eigenlijk alleen maar nog bevreemdender. Deze “Good People” is met andere woorden een nummer geworden waarin de eigenheid van Mumford & Sons nergens nog te bespeuren valt – de eerste anderhalve seconde akoestische gitaar niet meegerekend – en dus bijgevolg niet echt als een succes gerekend kan worden. Heel vreemd, nogal houterig en misschien zelfs geforceerd… de comeback van de Britten lijkt er niet per se eentje door de grote poort te worden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mumford & Sons @ Rock Werchter 2023: Formidable

Mumford & Sons sloot gisteren de eerste dag van Rock Werchter af met een optreden zonder kleurrijke motiefjes, leuke danspasjes, bewegende videoschermen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Mumford & Sons, Froukje en Berre vervangen Stromae, slowthai en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats op Rock Werchter 2023

Aankondigingen van festivalnamen kunnen veel vreugde oproepen, wat er bijgevolg ook voor kan zorgen dat de teleurstelling groot is wanneer er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle KAYTRAMINÉ - "4EVA" (feat. Pharrell Williams)

Aminé en KAYTRANADA slaan de handen in elkaar en komen in mei met een gezamenlijk album op de proppen. Voor een artiestennaam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.