Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Nightmares”

© CPU – Kaat Hellinckx

Na het prijsgeven van eerdere singles “Break In”, “Angel” en “Let Go” krijgen we nu de nieuwste creatie van NewDad: “Nightmares”. De indierockformatie, doordrenkt met een aura van dromerigheid en melancholie, heeft zich weten te onderscheiden met zwevende gitaarklanken, introspectieve teksten en een alomvattende sfeer van weemoed. Recht uit de donkere steegjes van Galway, Ierland treedt NewDad eindelijk uit de schaduw. We leerden de band kennen dankzij toffe indierocksongs, maar de laatste tijd voegt ze nog wat postrock en shoegaze toe aan de formule.

Gedurfd manoeuvrerend tussen duisternis en licht, verkent het viertal met zware synths en elektrische bassen de schaduwrijke rijken van het new-wave genre. Hierin schittert zangeres Julie Dawson met haar engelenstem als een lichtgevende constellatie in het duister. Opmerkelijk is de evolutie die de band heeft doorgemaakt, waarbij ze geduldig experimenteert met diepere arrangementen waarmee ze zich onderscheidde van de muzikale meute. Als je vergelijkt hoe eenvoudig NewDad drie jaar geleden klonk op debuutsingle “How” en hoe gelaagd “Nightmares” nu klinkt, kan je enkel beamen dat dit dag en nacht verschil is.

Het langverwachte debuutalbum MADRA zal op 26 januari 2024 het levenslicht zien. Een beloftevolle mijlpaal, waarbij de diepgang van de artistieke exploraties en de weelderigheid van hun geluid samensmelten tot een betoverend geheel als we af mogen gaan op de vooruitgestuurde singles.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

DOPE LEMON @ Ancienne Belgique (AB): Een dopetrain met pit

Sinds 2016 bewandelt de flamboyante Angus Stone deze wereld onder zijn artiestennaam Dope Lemon. In januari bracht hij met Rose Pink Cadillac…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.