Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Popcorn” (feat. Sylvie Kreusch)

© CPU – Ann Carpentier

Warhaus nam ons vorig jaar op Ha Ha Heartbreak mee door het verwerkingsproces van een een gebroken hart. Op opener “Open Window” liet bezieler Maarten Devoldere hoopvol de ruimte om in de toekomst terug samen met zijn ex samen te gaan en tegen het einde van de plaat had hij vrede met de breuk. Het was het eerste Warhaus-album zonder Sylvie Kreusch, zijn ex-geliefde die ondertussen helemaal is doorgebroken als soloartiest met haar breakupalbum MontbrayDat lijkt ons geen toeval, en nu ‘wandelt wandelt’ Sylvie door die ruit op een kiertje en maakt ze zo haar comeback bij Warhaus op het nieuwe “Popcorn”.

Diepe, warme, gezellige zang en gemengd met een sausje van lichte, zwoele, sensuele zang, zo kunnen we nieuwe single omschrijven. Het is de Warhaus waar we enkele jaren terug op verliefd werden. Liefde is geen onbekende, maar de oude succesformule zo blijkt. Toch is het geen exacte kopie van de eerste twee langspelers van Warhaus, maar eerder een uitbreiding in een net iets andere sfeer. Dat de chemie tussen Maarten en Sylvie goed zit zal niemand nog verwonderen. Sylvie schittert hier bovendien in een tweede hoofdrol, terwijl ze vroeger veelal in de schaduw van haar partner in crime stond. “Popcorn” is niet het meest verrassende nummer, maar wel een meer dan fijne comeback van Sylvie Kreusch bij Warhaus.

Warhaus staat klaar om nog eens door hun thuisland te reizen met shows in Sint-Niklaas (14 en 15 november), Genk (16 november), Brugge (17 en 18 november), Gent (22 en 23 november), Leuven (29 en 30 november) en tot slot Kortrijk (1 en 2 december). Op 21 november is Warhaus trouwens te gast op de Radio 1 Sessies in Antwerpen en daar neemt hij Sylvie Kreusch, Stef Kamil Carlens, Philip Catherine, OYESONO en Julien Libeer mee. Kan het zijn dat we een van die artiesten ook tijdens andere shows diezelfde maand zien opduiken?

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1160 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
LiveRecensies

Warhaus @ Nieuwe Nor: Zacht voor het hart

Een regenachtige, koude herfstavond doet nogal eens verlangen naar gezelschap en warmte. Het liefst gecombineerd met meeslepende muziek en een goed glas…
InstagramLiveRecensies

Warhaus @ OLT Rivierenhof: Gebroken hart, geopende zweetklieren

Nadat Maarten Devoldere enkele weken terug op de Lokerse Feesten voor onbepaalde duur afscheid nam van Balthazar, om een paar dagen later…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.