Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy – “Sunday”

© CPU – Joost Van Hoey

Er zijn weinig mensen die zo’n grotesk stemgeluid hebben als Dermot Kennedy. Daarin ligt vanzelfsprekend meteen ook de grootste sterkte van de Ierse singer-songwriter, al is het probleem meteen ook dat die het best tot uiting komt in intieme kring. Het is daarom gek genoeg bijna jammer dat de man altijd een poppy toets aan zijn muziek toevoegt, waardoor die commercieel heel toegankelijk is en hem bijgevolg op de grootste podia ter wereld brengt. Op de Main Stage van Rock Werchter vielen de hits uit Sonder en Without Fear dus nogal plat uit, maar dat betekent gelukkig niet dat zijn muziek dat op plaat ook per se is.

Het nieuwe “Sunday” toont namelijk nog maar eens aan dat Dermot Kennedy wel degelijk kan raken met een minimalistisch pianoliedje, net zoals hij dat in zijn begindagen wel vaker deed. Het nummer kent geen grootse productie of poppy meezingbaar refrein, maar blijkt gewoon een mooie ode aan de liefde. Met niet meer dan een piano als begeleiding weet de Ier zijn stem opnieuw als belangrijkste instrument uit te spelen, niet in het minst in de refreinen. Met een paar uithalen katapulteert hij ons terug naar de tijden waarin het voor hem niet het allerbelangrijkste was om een hit te scoren. Eerlijk duurt het langst, en na een tegenvaller van een plaat komt deze “Sunday” zeker op tijd.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Two Hearts"

In het verhaal van singer-songwriters die hun ziel verkochten aan de popduivel denk je misschien al snel aan Ed Sheeran, maar ook…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Don't Forget Me"

Na zijn mindere optreden in Vorst Nationaal heeft de Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy nog wat goed te maken bij zijn Belgische fans….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.