Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Happier” (feat. Oli Sykes)

© CPU – Jan Van Hecke

Er gaat geen jaar voorbij waarin YUNGBLUD niet van zich laat horen. Zo stond de energieke Brit eerder dit jaar nog te springen op de Main Stage van Pukkelpop, maar lijkt er meteen ook een opvolger klaar te liggen voor het in 2022 verschenen zelfgetitelde album. Precieze details zijn er nog niet, maar met “Lowlife” en “Hated” verschenen wel al twee uiteenlopende voorsmaakjes. Die krijgen nu ook gezelschap van een derde single onder de noemer “Happier”; meteen ook een specialleke, want vriend des huizes Oli Sykes van Bring Me The Horizon heeft ook een vinger in de pap.

Waar eerdere samenwerking “Obey” echter nog cool binnenkwam, is deze “Happier” vooral even wennen. Het nummer hangt namelijk aan elkaar met een uptempo beat en flarden van elektronica, waarover YUNGBLUD het midden houdt tussen zingen en roepen. In de tweede strofe doet Sykes eigenlijk exact hetzelfde, inclusief het ietwat coole refrein. Dat is meteen ook het enige positieve aan het nummer, want voor het overige voelt “Happier” vooral aan als ‘willen, maar niet helemaal kunnen’. Veel frustraties, gekrijs en iets dat misschien wel het best omschreven kan worden als emotronica, waardoor het geheel uiteindelijk chaotisch en een tikkeltje bevreemdend aanvoelt. Deze nieuwe samenwerking tussen YUNGBLUD en Oli Sykes heeft met andere woorden tijd nodig.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "Kool-Aid"

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor Bring Me The Horizon. In december maakte de band bekend dat Jordan Fish niet langer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.