Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon & YUNGBLUD – “Obey”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bring Me the Horizon en YUNGBLUD, het is een samenwerking waar heel wat fans naar zaten uit te kijken. Geruchten erover deden al een aantal weken de ronde, maar op officiële bevestiging bleef het wachten tot maandag. “Obey” ging zonet in première op BBC Radio 1 en het nummer zal naar alle waarschijnlijkheid ook terug te vinden zijn op nieuw project Post Human waar de groep rond Oli Sykes het afgelopen jaar aan werkte. De nieuwe nummers “Parasite Eve” en “Ludens” waren alvast veelbelovend en konden vriend en vijand overtuigen met een hun grensverleggende mix van het gitaargeweld van hun beginjaren en de synthgeluiden van nu. Ook YUNGBLUD heeft een nieuw album in de pijplijn, maar met zijn eerste singles hieruit stelde hij ietwat teleur. Met gebundelde krachten leveren Bring Me the Horizon en Yungblud in ieder geval een overweldigend en tegelijk episch nummer af.

“Obey” is een binnenkomer van jewelste. Zodra de eerste riffs door de speakers knallen word je helemaal overweldigd door de bombast die de band uit Sheffield heeft weten te creëren, in samenwerking met geluidsdesigner Mick Gordon. Bring Me the Horizon verwijst in het nummer naar hoe onderdrukking in de samenleving zo gevestigd zit in ons DNA, dat we het niet meer zien. Frontzanger Sykes laat er geen gras over groeien en haalt eindelijk nog eens een aantal fameuze screams en grunts uit zijn strottenhoofd die we op vorige plaat amo zo misten. De bijdrage van YUNGBLUD werd pas later aan het nummer toegevoegd, maar ook zijn passage zit vol dynamiet en energie. Een breakdown en een furieus einde later kunnen we enkel en alleen maar concluderen dat Bring Me the Horizon nog maar eens zichzelf overtreft met deze banger.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1980 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "Kool-Aid"

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor Bring Me The Horizon. In december maakte de band bekend dat Jordan Fish niet langer…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.