Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon & YUNGBLUD – “Obey”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bring Me the Horizon en YUNGBLUD, het is een samenwerking waar heel wat fans naar zaten uit te kijken. Geruchten erover deden al een aantal weken de ronde, maar op officiële bevestiging bleef het wachten tot maandag. “Obey” ging zonet in première op BBC Radio 1 en het nummer zal naar alle waarschijnlijkheid ook terug te vinden zijn op nieuw project Post Human waar de groep rond Oli Sykes het afgelopen jaar aan werkte. De nieuwe nummers “Parasite Eve” en “Ludens” waren alvast veelbelovend en konden vriend en vijand overtuigen met een hun grensverleggende mix van het gitaargeweld van hun beginjaren en de synthgeluiden van nu. Ook YUNGBLUD heeft een nieuw album in de pijplijn, maar met zijn eerste singles hieruit stelde hij ietwat teleur. Met gebundelde krachten leveren Bring Me the Horizon en Yungblud in ieder geval een overweldigend en tegelijk episch nummer af.

“Obey” is een binnenkomer van jewelste. Zodra de eerste riffs door de speakers knallen word je helemaal overweldigd door de bombast die de band uit Sheffield heeft weten te creëren, in samenwerking met geluidsdesigner Mick Gordon. Bring Me the Horizon verwijst in het nummer naar hoe onderdrukking in de samenleving zo gevestigd zit in ons DNA, dat we het niet meer zien. Frontzanger Sykes laat er geen gras over groeien en haalt eindelijk nog eens een aantal fameuze screams en grunts uit zijn strottenhoofd die we op vorige plaat amo zo misten. De bijdrage van YUNGBLUD werd pas later aan het nummer toegevoegd, maar ook zijn passage zit vol dynamiet en energie. Een breakdown en een furieus einde later kunnen we enkel en alleen maar concluderen dat Bring Me the Horizon nog maar eens zichzelf overtreft met deze banger.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "The Emperor"

Nog een kleine maand en dan ligt de derde plaat van YUNGBLUD in de rekken. De omnipresente Brit is populairder dan ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "sTraNgeRs"

Je kan zeggen wat je wil, maar Bring Me The Horizon is zonder meer de innovatiefste metalband van de laatste jaren. De…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.