Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Lowlife”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Afgelopen weekend scheurde Dominic Harrison met een topsnelheid over de Nürburgring. Niet alleen figuurlijk in de vorm van een energieke show op Rock am Ring, maar ook letterlijk. Zo kondigde hij zijn nieuwe single “Lowlife” aan van bovenop een auto op de parking van het festival. En zo viel de jonge Brit opnieuw op; iets waar hij in zijn vooralsnog relatief jonge carrière bekend om staat. Naast het uitbrengen van drie platen, waarvan de vrij matige zelfgetitelde bijna een kaarsje mag uitblazen, is het bij de man vooral met het livegebeuren dat hij hoge toppen scheert, iets waarbij deze nieuwste creatie ongetwijfeld nog wat olie op het vuur zal gooien.

“Lowlife” is namelijk een anthem zoals alleen YUNGBLUD dat kan maken. Een vorm van ironie kleurt zowel het muzikale als het tekstuele, terwijl Harrison zelf op een soort parlando manier over de beat rapt. In dat verhaal heeft hij het over hoe de wereld op hem neerkijkt, maar ook over hoe trots hij tegelijkertijd is dat hij niet is zoals de rest. Op die manier vervalt de Brit wel in dezelfde thematiek, maar het valt in “Lowlife” allemaal een pak minder plat uit dan bij vorige releases. YUNGBLUD klinkt op deze nieuwe single bombastisch zonder echt groots te ontploffen, en binnen die ideologie lijkt hij een hitje gevonden te hebben.

Op vrijdag 18 augustus staat YUNGBLUD op Pukkelpop, zaterdag 19 augustus op Lowlands.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Happier" (feat. Oli Sykes)

Er gaat geen jaar voorbij waarin YUNGBLUD niet van zich laat horen. Zo stond de energieke Brit eerder dit jaar nog te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hated”

We betwijfelen of het nog nodig is, maar aan wie de voorbije jaren de Belgische festivals en hitlijsten vermeed, stellen we graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.