Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hated”

© CPU – Jan Van Hecke

We betwijfelen of het nog nodig is, maar aan wie de voorbije jaren de Belgische festivals en hitlijsten vermeed, stellen we graag YUNGBLUD voor. De energieke Brit raasde dit en vorig jaar opgeteld reeds vier keer door ons land, en dat zowel in een kleine en gezellige Kavka, als vorige vrijdag op de Main Stage van Pukkelpop. Of het nu voor 500 aanwezigen of 66.000 is, een constante is er: YUNGBLUD zal er steeds alles aan doen om iedereen te doen springen met zijn energieke songs en persoonlijkheid. Met reeds drie platen op zijn palmares kunnen we de zanger dus toevoegen aan het lijstje van succesvolle jonge artiesten.

We weten ook dat YUNGBLUD het niet onder stoelen of banken steekt dat hij een stem wil zijn voor zijn generatiegenoten, hierdoor brengt hij vaak nummers uit waar vele fans zich in herkennen, troost in vinden of luidruchtig kunnen meezingen. In zijn nieuwste single “Hated” bespreekt Dominic Harrison een onderwerp waar we even stil van worden. Op Instagram, nog voor het nummer te beluisteren viel, plaatste YUNGBLUD de boodschap dat het nieuwe nummer zou gaan over hoe hij op zijn zevende verkracht werd door zijn dokter. Zonder verbloemen rapt hij over zijn traumatiserende ervaring. Het nummer uitbrengen is voor hem dan ook een manier om het voorval te verwerken en de gebeurtenissen een plaats te geven. Met “Hated” krijgen we geen gebruikelijke wilde gitaren te horen, muzikaal gaat het er iets rustiger aan toe. Het is geen hit die luidkeels zal worden meegezongen op een volle weide, maar dat is bij dit nummer ook niet echt nodig. YUNGBLUD slaat het met “Hated” weer even over een andere boeg en toont ons zijn veelzijdigheid binnen het genre.

Vragen over (seksueel) geweld of nood aan een gesprek? 1712 is er voor jou. 

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Happier" (feat. Oli Sykes)

Er gaat geen jaar voorbij waarin YUNGBLUD niet van zich laat horen. Zo stond de energieke Brit eerder dit jaar nog te…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.