Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STACE – “Tainted”

© Diego Mitrugni

Het bruist van talent in onze hoofdstad en daar is onder meer neosoulzangeres STACE een mooi voorbeeld van. Vorig jaar bracht ze met Green Onyx haar debuut-ep uit en stond ze op onder meer DourCouleur Café, We Are Open en Fifty Lab. Achter de schermen werd de voorbije maanden hard gewerkt aan een nieuw muzikaal hoofdstuk waarvan we zeer recent met “Underwater” een eerste single te horen kregen. Op “Tainted” neemt STACE ons verder mee in haar magische, dromerige wereld waar de harde realiteit zich even achter de wolken verschuilt.

Op “Tainted” gaat STACE fluweelzacht van start, waardoor het melodieuze geheel zonder enige moeite onze oren binnenglijdt. Terwijl de zang een soort constante blijft, gebeurt er rondom steeds meer. Elektronische klanken vullen de leegtes op en zorgen ervoor dat “Tainted” een stuk dynamischer overkomt dan we in eerste instantie zouden denken. De song neemt steeds meer ruimte in, maar de focus blijft toch vooral gecentraliseerd rond de soulvolle stem van de artieste die het nummer af en toe in een stroomversnelling doet terechtkomen. Na het relatief ingetogen “Underwater”, toont ze dus weer een andere kleur van haar vertrouwde palet, waardoor we de indruk krijgen steeds een stukje meer STACE te leren kennen.

Op 10 november staat STACE in de AB Club. Op 27 oktober verschijnt de ep Overblue.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

647 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

STACE @ Ancienne Belgique (AB Club): Fluweelzachte neosoul

Langzaam maar zeker timmert de Brusselse STACE aan haar carrière. Zo verscheen vorig jaar nog haar debuut-ep Green Onyx en was ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STACE - "Underwater"

STACE, misschien wel dé neo-soulbelofte van onze hoofdstad, kwam in 2021 voor het eerst aan de oppervlakte met haar zielvertederende muziek. Haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle WHOMAN – “Daily Aw”

WHOMAN bestaat uit de tweelingen Mira en Ambroos De Schepper (die laatste kent u misschien van Kosmo Sound en Bandler Ching), Lou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.