Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paledusk – “RUMBLE”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er zijn maar weinig bands op de wereld die zo goed zijn in lawaai maken als Paledusk. De Japanners weten namelijk als geen ander hoe ze met een chaotische stijl van gewone metalcore iets unieks maken. Ondanks dat de groep al een tijdje op onze radar stond, waren vooral de succesvolle optredens op Jera on Air en Graspop reden genoeg om iedere nieuwe voetstap van de jonge rockers te volgen. Toen we op Jera on Air spraken met frontman Kaito Nagai, gaf hij ons al te kennen dat er nieuw werk op de plank lag. Alleen over een releasedatum was het sindsdien gissen. Dat gissen is nu dan eindelijk voorbij, vandaag is Paledusk terug met nieuwste single “RUMBLE”.

Ook op “RUMBLE” bewijzen de Japanners dat ze nog altijd kampioen lawaai maken zijn. Het nummer trapt door de vele elektronische effecten meteen chaotisch af en zo krijgen we meteen te maken met de authentieke sound van Paledusk. Tijdens het eerste refrein komen we echter in aanraking met de rustige kant van de band en schroeven ze het tempo volledig terug, om er daarna weer twee keer zo hard in te vliegen. Paledusk bewijst dat chaos ook prima kan met een rode draad en blijft ruim vier en halve minuut vol gas geven. De toevoeging van Masato Hayakawa, zanger van coldrain, halverwege het nummer zorgt er voor dat “RUMBLE” net dat kleine beetje meer krijgt dan nodig was om er een volledige banger van te maken. Moshen alsof niemand kijkt, is de boodschap, want “RUMBLE” laat je alles behalve stilzitten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FeaturesInterviews

Interview Kaito Nagai (Paledusk): 'Ik knijp mezelf soms om te zien of niet alles een droom is'

We schreven het al langer, maar na succesvolle shows op zowel Graspop als Jera on Air weten wij het zeker: 2023 gaat…
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.