Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Sweet Sounds Of Heaven” (feat. Stevie Wonder & Lady Gaga)

© Mark Seliger

Een introductie van The Rolling Stones is wellicht enkel voor een dove huismus noodzakelijk. De band ontstond meer dan zestig jaar geleden in London en had wat tijd nodig om uit de schaduw van The Beatles te treden. In de jaren zeventig stond de groep op haar hoogtepunt en belichaamde ze meer dan wie ook ter wereld de rock-‘n-roll-attitude. Over 31 studioalbums beleefden de Britten heel wat ups en downs, en organiseerden ze enkele van de grootste tours, waarvan we de laatste vorig jaar in het Koning Boudewijnstadion mochten meemaken. De band blijft steevast trouw aan bluesrock, maar flirt naar eigen goeddunken al met alle stijlen tussen country en punk. Een van de tientallen wereldhits is “Wild Horses” uit 1971, en de vibe van dat nummer brengt de band helemaal terug op “Sweet Sounds Of Heaven”.

Het nummer is een ballade en begint met bitterzoete bluesgitaren onder de subtiele toetsen van Stevie Wonder, die andere legende die zijn strepen vooral in de jaren zeventig verdiende. Na enkele minuten verschijnt Lady Gaga als gospelzangeres op het altaar. Alle artiesten spelen handig op elkaar in om de ontroering naar hogere hoogtes te stuwen. In de verlengde versie herneemt de baslijn zich en klinkt het beloop als een epische livejam, inclusief koperblazers.

“Sweet Sounds Of Heaven” is de tweede single van Hackney Diamonds, dat op 20 oktober uitkomt. Het is het eerste album van The Rolling Stones sinds A Bigger Bang uit 2005 en het eerste sinds de dood van drummer Charlie Watts. Hierdoor bestaat de band officieel slechts uit een trio van zanger-gitaristen, namelijk Mick Jagger, een ontnuchterde Keith Richards en Ron Wood. Eerder konden we al naar “Angry” luisteren, dat toch wat flets blijkt te zijn in vergelijking met de song van vandaag. Om voor meer diversiteit te zorgen, zijn de twaalf nummers van de plaat op verschillende locaties opgenomen en bevatten ze vele spraakmakende features, van Elton John tot Paul McCartney. Het is de Britten dus alvast één keer gelukt om de gloriejaren terug te brengen!

Hackney Diamonds verschijnt op 20 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

161 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones - "Angry"

In een wereld waar rock-‘n-roll haar heersers eert, schittert The Rolling Stones als onaantastbare legende. De meesters van muzikale rebellie en verleiding…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kitty - "Sacrilicious"

Op TikTok kan je heel wat opkomende artiesten ontdekken die zonder label hopen door te breken en op de meest creatieve manieren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.