Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Angry”

© Mark Seliger

In een wereld waar rock-‘n-roll haar heersers eert, schittert The Rolling Stones als onaantastbare legende. De meesters van muzikale rebellie en verleiding hebben vorige zomer de Europese podia opnieuw betreden, voor het eerst sinds het tragische verlies van drummer Charlie Watts. De tickets waren prijzig, maar de show in het Koning Boudewijnstadion was er eentje voor de geschiedenisboeken. Terwijl de rouw nog altijd voelbaar is, brengen ze een sprankeltje hoop met hun 24ste album Hackney Diamonds waarop Watts te horen zal zijn op twee nummers. Een eerbetoon aan zijn onvergetelijke bijdrage aan de band die de muziekgeschiedenis heeft gevormd.

Op deze nieuwe plaat schittert de single “Angry” als een openingsnummer en fonkelende diamant. De single opent met een eenvoudige, maar tijdloze Stones-riff die zonder enige moeite naast monumentale riffs als “Satisfaction” en “Start Me Up” kan staan. Gedurende het hele nummer blijft deze riff de rode draad, gesteund door een strakke drumbeat die het ritme beheerst. Mick Jagger, de eeuwig jeugdige frontman, laat zijn kenmerkende stemgeluid schallen met de woorden ‘don’t get angry with me’ en het lijkt alsof de tijd geen vat heeft op zijn charisma en vocale kracht. Keith Richards gooit er nog een vuile vettige solo tegenaan op het einde. Alle ingrediënten zijn in “Angry” aanwezig om het tot een klassieker te schoppen. Zo vernieuwend als op “Living In A Ghost Town” uit 2020 klinkt het nummer niet, maar de fans zullen dit hapje wel kunnen smaken. The Rolling Stones, met meer dan zestig jaar op de teller, slaagt er nog steeds in om eigentijds te klinken, terwijl de band zijn unieke geluid onaangetast behoudt. Het is een meesterlijke prestatie die alleen deze rockiconen kunnen leveren.

Hackney Diamonds verschijnt op 20 oktober. Achttien jaar hebben de fans moeten wachten op een nieuw album. Het album zal twaalf songs tellen. Mick Jagger beloofde op de persconferentie dat er naast deze stevige rocker ook enkele ballads op zullen staan. Er zullen ook een aantal gastartiesten de revue passeren, waaronder Lady Gaga, Stevie Wonder en opper-Beatle Paul McCartney. Meer dan zes decennia zijn de heren al bezig en Jimmy Fallon vatte het simpel maar perfect samen tijdens de livestream: Er is gewoon maar één band zoals The Rolling Stones.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – "Sweet Sounds Of Heaven” (feat. Stevie Wonder & Lady Gaga)

Een introductie van The Rolling Stones is wellicht enkel voor een dove huismus noodzakelijk. De band ontstond meer dan zestig jaar geleden…
LiveRecensies

The Rolling Stones @ Koning Boudewijnstadion: Oude knarren roesten niet

Er werd al veel geschreven over The Rolling Stones nog voor de band goed en wel voet aan wal had gezet in…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.