Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOUL GLO – “If I Speak (Shut The Fuck Up)

De rebelse vaandeldragers van de hedendaagse punkscene SOUL GLO behoeven geen introductie na het verpletterende succes van Diaspora Problems dat vorig jaar verscheen. Vandaag volgen ze dat triomfantelijke hoofdstuk op met hun nieuwste single “If I Speak (Shut The Fuck Up)”. De Amerikaanse punkband, geworteld in Philadelphia, Pennsylvania, staat bekend om hun meedogenloze muzikale stijl, die een symbiose vormt met hun scherpzinnige en sociaal bewuste teksten, waarmee ze de grenzen van het genre blijven verkennen en verleggen.

“If I Speak (Shut The Fuck Up)” is een helse achtbaanrit. Het begint als een langzaam ronddraaiende, hardcore dodenmars, om vervolgens naadloos over te gaan in de gebruikelijke chaos die we van SOUL GLO gewoon zijn. Dit nummer voelt net zo bevredigend aan als de fanfavorieten van hun meesterlijke album Diaspora Problems. Het is geproduceerd door de band zelf, met GG Guerra aan de knoppen. Zanger Pierce Jordan werpt licht op de betekenis achter “If I Speak” waarbij hij verklaart: ‘”If I Speak” is een nummer over het kanaliseren van iemands stem en perspectief door middel van kunst of een andere creatieve expressie. Je hoort het wanneer mensen meer tijd online doorbrengen dan aan hun muziek. Je merkt het wanneer mensen zich meer richten op visuele statements dan op geluid.”

Hoewel er nog geen nieuws is over een nieuw album van SOUL GLO, staan ze aan de vooravond van een tournee door de Verenigde Staten, waarbij ze het podium zullen delen met de talentvolle Zulu. Dit is ongetwijfeld een band om in de gaten te houden, aangezien ze blijven schitteren in de schaduw van het conventionele en hun stempel drukken op de moderne punkmuziekscene. Met “If I Speak (Shut The Fuck Up)” laten ze wederom zien dat ze vastbesloten zijn om luisteraars te provoceren en te inspireren met hun compromisloze muzikale en artistieke visie.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zulu - "Where I'm From" (feat. Pierce Jordan & Obioma Ugonna)

Zulu is een van de meest verfrissende en vernieuwende bands binnen het hardcoremilieu. Wat begon als een soloproject van Anaiah Lei groeide…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
LiveRecensies

Soul Glo @ Trix (Club): Posers aan de deur gezet

Blaffende honden bijten niet, wordt wel eens gezegd. Soul Glo schijnt dat plat gezegde te ontwijken, want het Amerikaans kwartet bracht met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.