Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zulu – “Where I’m From” (feat. Pierce Jordan & Obioma Ugonna)

© Alice Baxley

Zulu is een van de meest verfrissende en vernieuwende bands binnen het hardcoremilieu. Wat begon als een soloproject van Anaiah Lei groeide in de loop der jaren uit tot een volwaardige groep met een beruchte livereputatie. Het vijftal omschrijft zichzelf als een band die 100% voor, door en over mensen van kleur gaat. Dat weerspiegelt zich ook in de muziek die ze fabriceren, waar je sporen van r&b, reggae, soul en funk in kan terugvinden. Op 3 maart brengt Zulu hun langverwachte debuutplaat A New Tomorrow uit via Flatspot Records (de thuishaven van andere hardcorebands zoals Scowl en Speed). Als tweede voorbode werd vandaag “Where I’m From” de wereld ingestuurd.

Zulu is allesbehalve een klassieke hardcoreband en dat laten ze ook horen op “Where I’m From”. Het begin wordt geteisterd door monstrueuze gitaarriffs en loeiharde drums die je als luisteraar meteen op scherp zetten en nog redelijk vertrouwd klinken. Op de energieke en intensieve vocals is het even wachten, maar ze zorgen uiteindelijk wel voor extra grinta en verandering. Te horen is trouwens niet alleen Zulu’s frontzanger Anaiah Lei, maar ook Soul Glo’s Pierce Jordan en Playytime’s Obioma Ugonna. De longen worden uit hun lijf geschreeuwd, terwijl de rest van de band met verrassende tempowissels en subtiele breakdowns “Where I’m From” muzikaal boeiend blijven houden. Dat belooft voor de rest van het debuutalbum!

Op zaterdag 24 juni speelt Zulu op Jera On Air in Nederland. Op een nieuwe Belgische show is het voorlopig nog even wachten.

Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1923 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOUL GLO - "If I Speak (Shut The Fuck Up)

De rebelse vaandeldragers van de hedendaagse punkscene SOUL GLO behoeven geen introductie na het verpletterende succes van Diaspora Problems dat vorig jaar…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.