FeaturesUitgelicht

Dansende Beren zoekt nieuwe collega’s!

Op een dikke acht jaar tijd is Dansende Beren uitgegroeid tot een van de grootste muzieksites van het Nederlandstalig grondgebied. Met dagelijkse single-, album- en concertrecensies, maar ook tal van muzieknieuwtjes en interviews, trachten een kleine honderd vrijwilligers, oftewel ‘Beiren’, de website zo relevant mogelijk te houden. Dat lukt tot op vandaag – al zeggen we het zelf – relatief goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. En daarom zijn wij op zoek naar jou! Weet jij alles van wat er leeft binnen het muzieklandschap? Weet jij welk jong talent aan de vooravond van zijn grote doorbraak staat? Heb jij al voor de rest van de wereld in de smiezen wat het volgende TikTok-hitje wordt, of ben je de grootste kenner van een levende legende binnen de muziekwereld? Dan ben jij de geschikte kandidaat om ons beretoffe team te versterken!

Let wel dat Dansende Beren in eerste plaats een journalistiek nieuwsmedium is, dus een vlotte pen is naast bakken vol kennis over alle muziekgenres een vereiste, al is dit ook een plaats om te leren. Een ambitie binnen de muziekjournalistiek is dus zeker mooi meegenomen of gewoon een passie om je muziekkennis te delen aan de hand van geschreven teksten!

Wat we je te bieden hebben:

  • Een tof team met vrijwilligers en vrienden waarin ook jij je eigen stem mag laten horen.
  • Gratis tickets voor concerten en festivals in ruil voor een recensie. Amai, wat een deal!
  • De kans om je muzikale kennis te verrijken.
  • Als eerste de nieuwste releases horen in ruil voor, jawel, een recensie!
  • Interviews met je favoriete bands. Zo deden we al interviews met internationale artiesten zoals Miles Kane, Birdy, Phoebe BridgersFranz FerdinandBear’s Den en The Afghan Whigs, maar ook met je favoriete Belgische band!
  • Een plek waar je op je eigen tempo kan werken. Veel ervaring is niet vereist, we willen dat je als (beginnend) muziekjournalist jezelf kan ontplooien bij ons.

Dansende Beren werkt in grote lijnen dus al jaren volgens hetzelfde stramien, maar dat betekent daarentegen niet dat onze redactie niet openstaat voor vernieuwing. Mocht je dus een nieuw idee of interessant concept hebben om onze site naar een hoger niveau te tillen, dan bieden we je altijd een luisterend oor en proberen we je, indien mogelijk, zoveel mogelijk ruimte te geven om dat idee tot in de puntjes uit te werken. Dansende Beren is dus met andere woorden dé plek om je als muziekliefhebber helemaal uit te leven, dus waar wacht je nog op?

Is artikels schrijven niet helemaal je ding, maar schuilt er wel een ware taalfreak in jou? Dan zou je zomaar eens de missende schakel in ons eindredactieteam kunnen zijn. Met onze stijlbijbel in de hand zorg jij ervoor dat artikels foutloos online verschijnen. Heb je oog voor sociale media? Ook daar kunnen we wel wat hulp gebruiken. Heb jij leuke ideeën om het engagement op onze sociale kanalen te verhogen? Ben je goed in het maken van aantrekkelijke visuals? Ben jij degene die een ware huisstijl voor al onze socials kan en wil uitbouwen? Verras ons met originele content!

Als bovenstaande tekst ervoor zorgde dat het water je in de mond liep, dan ben jij de persoon die we zoeken. Dansende Beren is en blijft vooralsnog een onlineplatform, waar alles vrijwillig gebeurt. We zoeken hierbij niet enkel Belgen, maar zijn ook actief op zoek naar mogelijke Nederlandse redacteurs, zodat we ons bereik nog wat meer kunnen uitbreiden. Lijkt het je dus wat om voor de leukste (en binnenkort misschien wel grootste) muziekblog der Lage Landen te schrijven? Contacteer ons dan zeker!

Interesse? Stuur een mailtje naar beir@dansendeberen.be met een korte motivatie en enkele van je favoriete bands en wie weet ben jij de volgende die dit artikel schrijft.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramMuzieknieuwtjes

Dansende Beren organiseert derde muziekquiz op 28 februari 2020

Op 28 februari 2020 organiseren we voor de derde keer onze muziekquiz. Deze keer gaat deze door in Minus One te Gent….
Muzieknieuwtjes

Dansende Beren slaat handen in elkaar met CPU

Fotografie is een heel belangrijk deel van het muzikale gebeuren. Omdat we bij Dansende Beren graag de beste artikels afleveren met de…
Nieuwe singles

Dansende Beren is op zoek naar beretoffe collega's

Met Dansende Beren zijn we de laatste tijd erg gegroeid, zo snel zelfs dat we alle hulp kunnen gebruiken. Als relatief jonge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.