Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steven Wilson – “Economies of Scale”

© CPU – Bert Savels

‘Economies of scale’ verwijst naar producten die goedkoper worden om te maken wanneer je ze in grote aantallen maakt. De kostendrukkende manier van produceren inspireerde Steven Wilson tot het maken van een nieuw nummer. De Brit brengt niet alleen solomuziek uit, maar maakt ook deel uit van een hele hoop verschillende bands waarvan Porcupine Tree de bekendste is. De progressieve rock gaat bij Steven Wilson een beetje alle kanten uit en is niet vies van een hele resem elektronische klanken. Die werden bijvoorbeeld gretig gebruikt op “Personal Shopper”, een sterk tien minuten durend nummer van enkele jaren terug over de consumptiemaatschappij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe plaat van Steven Wilson en zijn kritische ode aan schaaleconomie is daar een eerste voorsmaakje op. De tekst wijst duidelijk richting een negatieve kijk op onze samenleving, maar heel concreet is Wilson nooit. De titel wordt heel veel herhaald totdat het bijna machinaal gaat gaan klinken, samen met de koele elektronica lijkt dat te weerspiegelen hoe weinig liefde, passie en zorg er soms in een samenleving vol massaconsumptie en geleid door kapitalisme aanwezig is. De warme pianoklanken breken hier echter mee en voegen samen met de zang toch een menselijke touch toe aan het koele lied. Op “Economies of Scale” horen we Steven Wilson nog eens vanuit een kritisch perspectief zonder dat er echter harde woorden vallen of er met de vinger gewezen wordt op de eerder rustige muziek.

The Harmony Codex verschijnt op 29 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1121 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Porcupine Tree – Closure / Continuation (★★½): Cryogeen bevroren

Is er een plaat waar we de gehele eerste helft van 2022 meer naar uitkeken dan Closure / Continuation van Porcupine Tree? Voor…
AlbumsRecensies

Steven Wilson – The Future Bites (★★★½): Etalages kijken

Een blik op de hoes vertelt het je meteen: Steven Wilson is herboren. Vergeleken met de sobere beelden van Lasse Hoile die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steven Wilson – “King Ghost”

Begin volgend jaar komt Steven Wilson met The Future Bites, zijn zesde soloplaat. Daar zullen we het maar bij houden, want het lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.