Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noémie Wolfs – “Lonely Heart”

© Oriane Verstraeten

Sommigen onder ons zijn misschien al vergeten dat we Noémie Wolfs leerden kennen als zangeres van Hooverphonic, terwijl anderen haar mogelijks nog steeds linken aan hits als “Amalfi” en “The Night Before“. Sinds de artieste haar rug toekeerde naar die groep bracht ze reeds twee soloalbums uit, waarvan Lonely Boy’s Paradise haar meest recente wapenfeit is. Dat die aanstekelijke, warme plaat met momenten wat deed denken aan Balthazar valt te verklaren doordat ze daarvoor samenwerkte met Simon Casier, haar partner en de bassist van Balthazar. Nu is Noémie Wolfs na een stille periode terug met een nieuwe song, die net als de naam van de vorige plaat het woord ‘lonely’ bevat. Wie zich eenzaam voelt, vindt dan misschien net troost in de muziek van Wolfs.

Een kort en bondig popdeuntje is “Lonely Heart” niet geworden, nee. Het is een nummer van net geen acht minuten dat gestaag evolueert en als een aaibare, zachte droom binnen schuifelt. Noémie Wolfs pakt haar tijd op haar nieuwe single en ondanks dat ze er na een radiovriendelijke tijd eigenlijk al mee zou kunnen ophouden, gaat ze toch lekker eigenzinnig verder. Het dromerige slaat om in een eerder sensuele setting met hoge ‘ha-ha-haaa’s en dankzij de gesproken tekst in het voorlaatste deel krijgt het lied ook een beetje een mysterieus karakter, vooraleer er na een climax wordt opgebouwd waarin alles samenkomt. “Lonely Heart” is een verrassende, maar warme comeback van Noémie Wolfs.

“Lonely Heart” is meteen de eerste single van een nieuw album genaamd Wild at Heart dat in november verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zimmerman - "Perfect Guy" (feat. Noémie Wolfs)

Als we het hebben over romantische gebaren, dan is Simon Casier een geslepen concurrent. De bassist van Balthazar heeft zich met zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noémie Wolfs - Wild At Heart (★★★★): Belpopparel vol verrassingen

Dat Noémie Wolfs een gedreven soloartieste is die met haar muziek de harten van vele Belpopliefhebbers sneller doet slaan, wisten we al….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noémie Wolfs - "A Little Bit"

Zangeres Noémie Wolfs maakte recentelijk haar comeback met het acht minuten durende “Lonely Heart“. Het lied bouwde traag op naar een dramatische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.