Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Seasons”

Thirty Seconds To Mars

© CPU – Ymke Dirikx

Wat zouden buitenaardse wezens denken over onze muziek? Thirty Seconds To Mars zou alvast intrigeren: de bandnaam refereert niet alleen aan de ruimte, maar doet ook vermoeden dat de groep een liefde voor snelheid heeft. Een wachttijd van vijf jaar voor het nieuwe album It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day ontkracht meteen die laatste hypothese. De hoge ambities van frontman en acteur Jared Leto en zijn broer en drummer Shannon Leto lijken inmiddels ook op een lager pitje te staan dan tijdens hun hoogdagen in de nillies. Met de nieuwste single van het aankomende album, getiteld “Seasons”, lijkt de band te bevestigen dat ze in de herfst van haar carrière zit. Het nummer is – alweer – eerder een teken van verval dan van revival.

Meteen van bij het begin klinkt “Seasons” alsof het vanop een recente plaat van Imagine Dragons had kunnen komen, en dat is geen compliment. Ook eerdere singles “Get Up Kid”, “Life Is Beautiful” en “Stuck” wekten die indruk. Zou het op z’n minst om een aanstekelijk popnummer gegaan hebben, dan hadden we het de gebroeders Leto deze keer misschien nog kunnen vergeven. We betwijfelen echter sterk of Jared Leto de relatie waarover hij in “Seasons” zingt, kan redden met het weinige gevoel dat in het nummer ligt. De kans is zelfs reëel dat hij de aandacht van de persoon aan wie hij zijn woorden richt niet tot het eind kan vasthouden door het al te repetitieve karakter ervan. “Seasons” klinkt kortom te plat en is gewoonweg saai. Het is wederom too little, too late.

Na vier nummers lopen we dus niet bijster warm voor It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day. Dat album ligt vanaf 15 september in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Thirty Seconds To Mars @ Vorst Nationaal: Opgeblazen driehoek

‘Let’s make it a night we’ll never forget’ hoorden we Jared Leto vrij vroeg in de set zeggen. Wel ja, de frontman…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Get Up Kid”

De wankele hoop dat Thirty Seconds To Mars nog ietwat zou gaan flirten met hun geluid van weleer op nieuwe langspeler It’s The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.