Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Life Is Beautiful”

Thirty Seconds To Mars

© CPU – Ymke Dirikx

Thirty Seconds to Mars, de band rond Jared Leto en diens broer Shannon is terug. Na vijf jaar brengt de band, gereduceerd tot een duo, hun zesde langspeler It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day uit. Het eerdere “Stuck” bleek direct na lancering in hun gezicht te ontploffen want het ontving maar magere kritieken. De raket die ooit Thirty Seconds To Mars heette, blijft ook met “Life Is Beautiful” helaas in een neerwaartse spiraal.

Met een piano intro wordt dit nummer stilletjes in gang gezet. Daar komt een melodramatische zanglijn van Jared Leto bij kijken die de schoonheid van het leven toejuicht. Een fel contrast met de schoonheid van dit nummer. Na 35 seconden afzien wordt de rest van het nummer een elektronisch afkooksel van Imagine Dragons en daarvoor moet je al je best doen. Dat geluid vinden we in de strofes en het refrein terwijl de bridge dan weer een akoestische gitaar kort laat verschijnen. Voor de fans van het oudere werk een verademing, maar zij zien daarna al hun hoop uiteenspatten als het refrein voor een laatste keer gespeeld wordt.

Met “Life Is Beautiful” wordt meer en meer duidelijk dat Jared Leto het best houdt bij zijn acteertalent en waanzinnige kostuums op het MET-gala. Wat Shannon Leto betreft, die zou beter terugkeren naar het rockgenre want als – in dit nummer onherkenbare – drummer van de band heeft hij zeker en vast zijn talenten meer dan bevestigd met het oudere materiaal.

It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day wordt op 15 september uitgebracht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.