Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Get Up Kid”

© CPU – Ymke Dirikx

De wankele hoop dat Thirty Seconds To Mars nog ietwat zou gaan flirten met hun geluid van weleer op nieuwe langspeler It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day, wordt finaal onderuit geschopt met alweer de derde single. Je moet het ook maar presteren als duo om er ruim vijf jaar over te doen om met nieuwe muziek op de proppen te komen en dan op erg korte tijd met drie nieuwe nummers te komen die we kunnen omschrijven als draken. Draken horen in het sprookjesbos van de Efteling thuis, niet op het nieuwe album van een band die ooit gezien werd als een boegbeeld van de emo. Anno 2023 is Thirty Seconds To Mars het hobbyprojectje van de broers Leto geworden, dat grossiert in het soort platte pop waar zelfs Imagine Dragons de neus voor zou optrekken. Het zoveelste stuitende bewijs daarvan is nieuweling “Get Up Kid”

Het begint al met het clichématige stukje piano in de intro, dat vergezeld wordt door de nodige ‘woohohoo’s’. Een nummer van Thirty Seconds To Mars kan dan ook niet zonder een of andere variatie op de ‘woohohoo’. De kenmerkende rasperige stem van Jared Leto voegt zich al snel toe aan het nummer. De frontman heeft een stem die instant herkenbaar is en ook nu initieel weer fijn genoeg in het oor ligt. Het versterkt ook meteen het gevoel dat de zanger veel beter tot zijn recht zou komen in nummers die wat steviger uit de hoek komen, in plaats van de platte yoghurt die we hier weer door onze strot krijgen geduwd. Het gaat verder bergaf wanneer Jared, na het inwisselbare excuus voor een refreintje, besluit om op een zachter toontje te gaan zingen en echt de korrel in zijn stem in de verf te zetten. De leadzanger mikte hier duidelijk op melancholie en emotie, maar miste duidelijk een afslag of twee en reed zich finaal vast in pathos. Net onder de drie minuten klokt het nummer uiteindelijk af, maar het blijkt meer dan genoeg te zijn om elk sprankeltje hoop dat we nog hadden voor de kwaliteit van de nieuwe langspeler van de broers Leto finaal uit te doven.

It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day komt op 15 september uit.

Facebook / Instagram / Website


Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Thirty Seconds To Mars @ Vorst Nationaal: Opgeblazen driehoek

‘Let’s make it a night we’ll never forget’ hoorden we Jared Leto vrij vroeg in de set zeggen. Wel ja, de frontman…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Seasons”

Wat zouden buitenaardse wezens denken over onze muziek? Thirty Seconds To Mars zou alvast intrigeren: de bandnaam refereert niet alleen aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.